OPEC toplantısından anlaşma çıkmadı

0
25

OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanlarının bugün Viyana’da yaptıkları toplantıda üretim tavanı konusunda anlaşma sağlanamadı. 
 
Kollektif üretim tavanı uygulamasının yeniden başlatılması ve her ülke için üretim kotaları belirlenmesi önerilerinin tartışıldığıtoplantıda anlaşmaya varamayarak, cari politikanın devam etmesini kararlaştırdılar. 
 
Toplantının ardından basına bilgi veren iki delege, Nijerya’nın adayı Muhammed Barkindo’nun OPEC’in yeni Genel Sekreteri olarak seçildiğini ifade ettiler.
 
Kuveyt Petrol Bakanı pozitif bir toplantı olduğunu belirtirken, Endonezya Hetrol bakanı ise üretim miktarı konusunda tartışma olmadığını söyledi.

OPEC toplantısı sonrası açıklamada bulunan Katar Enerji Bakanı, yatırımların devam etmesi için adil fiyatın gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı, “Petrol fiyatına piyasalar karar verecek. Petrol piyasaları iyileşiyor. OPEC üyeleri piyasaları istikrarlı tutmak için konuşmaya devam edecekler. OPEC üyeleri, arz azalırken bir süre daha beklemeye karar verdiler” açıklamasında bulundu.