OMV: Petrol Ofisi’nin talipleri makul fiyat verir mi belli değil

0
32

Avusturyalı OMV’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi’nin satışıyla ilgili açıklama yapıldı. 

 

Şirket yetkilileri, “Petrol Ofisi ile ilgilenen taraflar var, bunlardan herhangi birinin makul bir fiyat verip veremeyeceği belli değil” dedi. 

Avusturyalı enerji şirketi OMV, 2006 yılında Petrol Ofisi’ni Doğan Şirketler Grubu’ndan yaklaşık 3 milyar dolara satın almış, şubat ayında ise şirketin çoğunluk hisselerini nakit önceliği nedeniyle satışa çıkaracağını duyurmuştu.

Petrol Ofisi’nin şu anda ülke genelinde bin 785 akaryakıt istasyonu bulunuyor.

SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, “Şu anda 2018 içinde devreye girecek bir rafineriyi inşa ediyoruz, elbetteki dağıtım bizim entegrasyonumuzun bir parçası konumunda. Petrol Ofisi satış sürecini incelememiz ve takip etmemiz yönünde Başkan Rövnag Abdullayev’in bir talimatı var, fakat bu mutlaka satın almaya yönelik bir anlam içermiyor.” demişti.

Opet ise “Ne olursa olsun alacağız diye bir şey yok ama ihale ile ilgileniyoruz. Alırsak Petrol Ofisi olarak devam etmeyiz, marka yıprandı.OMW, 3 milyar dolar verip satın aldığı Petrol Ofisi’nden yılda 1.2 milyar dolar zarar ediyor, 1.3 milyar dolar da borcu var. Kârsız toptan satışlar yapıyorlar. Örnek; 3’üncü havayolu inşaatına çok ucuza mazot veriyor. Biz kârlı bir modele geçeriz” ifadelerini kullanmıştı.