​Ömer Koç: Türkiye ekonomisine değer katmanın gururunu yaşıyoruz

0
223

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ne bu yıl da Koç Topluluğu Şirketleri damgasını vurdu. Son 5 yıldır olduğu gibi 2015 yılında da en fazla ihracat yapan ilk 10 şirketin 4’ü Koç Topluluğu Şirketleri’nden oluştu. 1’inci Ford Otosan, 2’nci Tüpraş, 6’ncı Tofaş, 7’nci Arçelik olurken, ödülleri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada Koç Topluluğu Şirketleri’nin gerçekleştirdiği kombine ihracat rakamının Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 9’unu teşkil ettiğine dikkat çekti. Ömer M. Koç, şöyle devam etti: “Koç Topluluğu olarak vergi, patent ve ihracat liglerinde zirvede yer almayı ülkemiz ekonomisine kattığımız değer açısından çok önemsiyor ve şampiyonlukları gururla karşılıyoruz. Dış pazarlarımızı çeşitlendirme stratejilerimiz doğrultusunda bir yandan 
pazar payımızı artırırken, diğer yandan yeni pazarlarda faaliyetlerimizi geliştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de ülkemiz için var gücümüzle çalışmayı sürdürürken, küresel büyüme vizyonumuz ile uluslararası faaliyetlerimizi güçlendirmeyi sürdüreceğiz” dedi. 
 
Sektörlerin zirvesinde de Koç Topluluğu Şirketleri yer aldı!
Törende ayrıca sektör bazında da başarılar ödüllendirildi. “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri” kategorisinde Tüpraş’ın birincilik ödülünü Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Otomotiv Endüstrisi” kategorisinde Ford Otosan’ın birincilik ödülünü Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Makine ve Aksamları” kategorisinde TürkTraktör’ün birincilik ödülünü TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta aldı.