​Oğuzhan Akay’ın kitabı Touchdown okuyucuyla buluşuyor

0
124

Oğuzhan Akay’ın kendine has diliyle yazdığı öykülerden oluşan kitap Touchdown, Ocak ayından itibaren okurlarla buluşacak. 

Veyayınevi’nden çıkan kitap, içindeki 21 öyküyle okuyucuyu sarıp sarmalayacak.

Kitabın tanıtımında yer alan bilgiye göre, kendini ve yaşamı deşeleyerek yazdığı öykülerde ele avuca sığmayan akıcı bir anlatımın getirdiği canlılık, yer yer patlayan ironiyle kendisini gösteren eğlenceli bir dil, zaman ve mekân içinde yolculuğa çıkaran bir kurgu, yürek atışlarınıza bürünen bir ritim, okuyanı hemen içine çeken, sarıp sarmalayan bir içtenlik var.

“İyi ki demokratik bi tutumum yok kendimi yönetirken. Böylesi daha dürüst. Kocaman bir şebekeyim. Öyle üç beş tane kaleciden bahsetmiyorum, bin beş yüz taneyim en az. Gözlemciler, köleler, hakemler, anarşistler, korkaklar, aslanlar, polislerim, orospularım ve çocuklar. Şehir dolusu ben. Şehir dolusu hasta. İçimi kaşıyorum. Hep. Numara yaptığımı biliyorum. Bildiğimi zaten biliyorum diyorum bir tıslamayla. Karar veremiyorum aslında diye itiraf ettiğimi duyuyorum. Siyah, beyaza yol veriyor. Biraz trip. Alıyor ve gidiyor. Öldürüyor ama ölmüyor. Yönetiyor ama itaat etmiyor. İçimi deşiyorum. Hiç ümitlenme diyorum. Güzel kız buraya baksana. Korkma, seni sevmem.”

OĞUZHAN AKAY KİMDİR?
Afyon’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. TRT ve ATV’de çalıştı. Televizyon ve radyo programları hazırlayıp sundu. (TRT 2’de “Okudukça”, “Sürüş Keyf”, Kanal-e’de “Bay Reklam”, Number One TV’de “Maske ve Ruh”,  TRT Ankara Radyosu’nda “Gecenin İçinden”, Radyotek’te “Yayın Balığı” programları.) Posta gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Uzun yıllardan beri reklam sektöründe ‘yaratıcı yönetmen’ olarak çalışmaktadır ve altmışı aşkın mesleki ödülün sahibidir. Reklam Yaratıcıları Derneği’nin kurucularından ve eski başkanlarından; Onursal Başkan.  Reklamcılar Derneği, Mesam ve Türkiye Yazarlar  Sendikası üyesi. 
İlk şiiri Türkiye Yazıları dergisinde yayımlandı (1978), bunu diğerleri izledi. Milliyet Sanat’ın yayımladığı Genç Şairler Antolojisi’nde şiirleri ve özgeçmişi yayımlandı, geleceğin şairleri arasında gösterildi. Adam Sanat, Şiir Atı, Milliyet Sanat, Gösteri, Varlık, Sombahar, No Edebiyat, Yasak Meyve, Akköy, Sözcükler gibi belli başlı edebiyat dergilerinde şiirleri yayımlandı. Antolojilerde şiirimizin aykırı, yenilikçi ve özgün bir şairi olarak anılan Akay, şiirde de yaratıcılığa, ironiye,  erotizme, zekâya önem  veren bir çizgide durdu. Şiirde ödüle inanmadığından hiçbir şiir ödülüne katılmadı, katılmıyor.
Kitapları
Şiir: CinAyetler, 1989, Şiir Atı Yay.; O uzak ay, 1994, Adam Yay.; Compact Risk Digital Poems, 1994, 6.45 Yay.; Ürk Şiirleri, 2003, 6.45 Yay.; Gölgede 100 Derece (Jpg Şiirleri), 2014, Ve Yay.
Deneme: Müsaitseniz Size Aşık Olabilir miyim?, 2005, Postiga Yay.; Melekler Seni Seviyor, 2005, Neden Kitap Yay.; Aşkları Kurtarma Timi, 2006, Neden Kitap Yay.
Öykü: Touchdown, 2015