Obama kişisel hesabıyla Twitter’da

0
52

ABD Başkanı Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ifadesinin (President of the United States) kısaltılması POTUS rumuzlu Twitter hesabını açtı. Obama’nın yeni adresi kısa zamanda 1 milyon 300 bin kişi tarafından takibe alındı.
 
Obama, bugüne kadar takipçilerine @WhiteHouse hesabından, “-bo” şeklinde isminin baş harflerini kullanarak ve @BarackObama hesabı üzerinden ulaşıyordu. Bu hesaplar Obama’nın ekibi tarafından yönetiliyordu. Ancak Obama, başkanlıkta geçen 6 yılın ardından @Potus hesabını açtığını, attığı twitle duyurdu.
 
Obama twitinde, “Merhaba, Twitter! Ben Barack. Gerçekten! 6 yıl sonra sonunda bana kişisel hesabımı verdiler” ifadesini kullandı. Obama’nın hesabını kısa sürede 1 milyon 300 bin kişi takip etmeye başlarken, ilk twiti 190 bin RT alarak Twitter tarihinin en çok RT alan paylaşımı arasına girdi.
 
Obama, Twitter profilinde, Alabama eyaletinin Selma kentinde 1965 yılında yaşanan ve ABD’de “Kanlı Pazar” olarak bilinen olayın bu yıl 50. yılı anılan etkinlikte çekilen bir fotoğrafı kullandı.
 
Obama, eşi Michelle Obama tarafından kullanılan FLOTUS hesabı, memleketi Chicago’daki spor takımlarının hesapları, kabinede yer alan bakanlar ile bakanlıkların resmi hesaplarının da aralarında bulunduğu şu anda 63 Twitter hesabını takip ediyor. ABD eski başkanlarından Bill Clinton ve George H.W. Bush da Obama’nın takip ettikleri arasında yer alıyor.
 
Öte yandan, ABD Başkanı’nın ”POTUS” adını kullanması hesabın, Obama’nın görevinin sona ermesinin ardından ne olacağı merakını uyandırdı.
 
Zira eski başkan Bill Clinton, Twitter üzerinden Obama’ya, POTUS rumuzuna atfen “Twitter’a hoş geldin POTUS! Bu kullanıcı adı ofiste mi kalacak?” sorusunu yöneltti. Obama da yanıtında, Clinton’a iyi bir soru yönelttiğini belirterek, POTUS hesabının Beyaz Saray’ın kontrolünde olacağını kaydetti. Obama yanıtına ayrıca, “FLOTUS ile ilgilenen birini biliyor musun?” diyerek Bill Clinton’a takıldı.
 
FLOTUS (First Lady of the United States), ABD Başkanı’nın eşinin Twitter’da kullandığı resmi hesap ve şu anda Michelle Obama tarafından kullanılıyor. Bill Clinton’ın eşi eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise 2016 yılında yapılacak seçimlerde başkanlığın güçlü adayı olarak gösteriliyor. Hillary Clinton, Demokratların adayı olarak seçime girip kazanması halinde ABD’nin ilk kadın başkanı, Bill Clinton da ABD Başkanı’nın eşi olacak.
 
Bunun farkında olan Obama da  “FLOTUS ile ilgilenen birini biliyor musun” sorusuyla Clinton’a takılması dikkati çekti.