Nokia Alcatel-Lucatel’i bu hafta satın alabilir

0
49

Telekomünikasyon ekipmanları işletmesini güçlendirmek, Ericsson AB ve Çinli Huawei ile daha iyi rekabet etmek isteyen Nokia Oyj, konuya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre, Alcatel-Lucent SA’nın bir kısmını satın almak için ileri safhada müzakereler gerçekleştiriyor.
 
Bloomberg’ün haberine göre Finlandiya merkezli Nokia, Alcatel’in kablosuz varlıklarını satın almak için anlaşma sağladığını bu hafta içinde duyurabilir. Ayrıca Alcatel’in tamamının satın alımının da gözden geçirildiği belirtildi ancak kablosuz birimi satın alımının daha muhtemel bir senaryo olduğunu ifade ediliyor. Şirketlerin açıklamasına göre konu ile ilgili henüz bir anlaşma olacağı kesin değil ve anlaşmanın halen bozulma ihtimalinin olduğu belirtiliyor.
 
Paris merkezli Alcatel’in kablosuz biriminin geliri, 2014’te 5 milyar dolar seviyesindeydi ve total satışların yüzde 36’sını oluşturdu.

Şirketlerin anlaşma hakkında yaptığı açıklama sonrasında Alcatel hisseleri yüzde 13 artarken, Nokia’nın hisseleri yüzde 6.7 düştü.