Nişantaşı’nın yeni lezzeti

0
243

NIŞANTAŞI’NIN AHMET FETGARI SOKAĞI üzerinde yer alan Dio Nişantaşı, 2018 Şubat ayında kapılarını açtı. 1 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım ile hayata geçen mekan  modern Türk mutfağının lezzetli örneklerini müdavimleri ile buluşturuyor.

Nişantaşı bölgesindeki modern Türk mutfağının eksikliğine dikkat çeken Dio Nişantaşı’nın İşletme Müdürü Musa Ceylan, “Hemen her tarafta Fransız ve İtalyan mutfaklarının örneklerinin yer aldığını görüyoruz.

İncik, dana yanağı, kokoreç, yaprak ciğer, Türk şarabı ve benzeri lezzetlerin örneklerinin yer aldığı restoranlarla ilgili bir boşluk vardı” diyor. Ceylan, açılalı henüz dört ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen Dio Nişantaşı’nın, yaşları 25-40 arasında değişen müdavimlerini yarattığını sözlerine ekliyor. Dio Nişantaşı, gurme lezzetler ve şarap keyfi denince zengin seçenekleriyle anılan bir yer olmayı amaçlıyor.

Ceylan, Dio Nişantaşı’nın ilhamını hayattan alan mimari ve sıcak bir mekan kimliğiyle kurgulandığından bahsediyor. Dio Nişantaşı’ndan  içeri   adımınızı atar atmaz ağaç kabuğuna benzeyen duvarlar ve ahşap
ağırlıklı dekorasyon dikkat çekiyor. Mekandaki dekoratif şömine özellikle kış günleri misafirlerin favori köşelerinden birini oluşturuyor. Girişteki minderli bölüm ve iç kısımdaki kış  bahçesi ise yazın sıcak günlerini serin bir atmosferde geçirmenizi  sağlıyor. Dio Nişantaşı’nın toplam 65 kişilik bir kapasitesi bulunuyor. Mekanda toplantılar ve özel etkinlikler düzenlenebiliyor. Ceylan, normal rezervasyonun haricinde ağırlıklı olarak toplantı ve özel davetler için talep aldıklarından bahsediyor.

Dio Nişantaşı’nın duvarlarını süsleyen Sedef Gali imzalı tablolar ortama ayrı bir renk ve hava katıyor. Hayvan  dostu  mekanın kış bahçesi  bölümündeki  bambu ve zeytin ağaçları ile ferah bir atmosfer oluşturulmuş. Bambular hem perde görevi görüyor hem de doğa ile iç içe hissetmenizi sağlıyor. Yedisi mutfak olmak üzere toplam 21 kişiden oluşan ekibiyle hafta içi gece 02:00’ye kadar  ve hafta sonu 04:00’e kadar hizmet veren mekanın dj performansı ise 23:00’de başlıyor. Dio Nişantaşı’ndaki ses yalıtımlı özel perdeler ve camlar olası bir müzik kirliliğinin önüne geçiyor.

Mekanda öğlen ve akşam yemeklerinin yanı sıra serpme kahvaltı servisi de veriliyor. Menü hakkında detay veren Ceylan, “Menüdeki tüm Ege otları, etler, kokoreç,  peynirler,  kaymak  ve daha pek çok malzemeyi İzmir’den getiriyoruz. İzmir’deki pazarlarda köylülerin özel olarak topladığı ürünleri alıyoruz” diyor ve ekliyor: “Dio Nişantaşı’na gelen herkesin kendini burada mutlu hissetmesini istiyoruz.” Yaklaşık 40 çeşit şarabın bulunduğu  Dio  Nişantaşı   ismini ise on iki Olympos tanrısından biri olan  ve  şarap  tanrısı  olarak da bilinen Dionysos’tan alıyor. Gezgin Dionysos, gittiği yerlerde şarabın içgüdüsel, sosyal ve faydalı etkilerini herkese aktarıyor.
Dionysos’a göre  her  şarap kadehinin bir anlamı bulunuyor. Birincisi sağlık, ikincisi aşk ve zevk, üçüncüsü uyku, dörtten fazlası ise kızgınlık ve şiddete yol açabilecek duygu karmaşasını ifade ediyor. Dio Nişantaşı’nda en eskisi 2009 yılına ait olan menüdeki şarapların çoğunluğunu Türk şarapları oluşturuyor. Kırmızı şarapta dört ve beyaz şarapta beş çeşit olmak üzere kadehte içilebilecek şarap alternatifi bulunuyor.

Dio Nişantaşı’nın imza yemeklerinden biri olan ve altı saatte pişirilen kuzu incik (72 TL), renkli orzo pirinç ve demi glace sos ile servis ediliyor. Haftalık olarak değişiklik gösterebilen mezeler bölümündeki kokoreç (32 TL), yaprak ciğer (28 TL) ve İzmir’den özel olarak getirilen peynirlerin yer aldığı peynir tabağı (45 TL) favori lezzetler arasında bulunuyor.

Makarnalardan kum midyesi, kalamar, karides ve ahtapot ile servis edilen deniz mahsullü linguine (44 TL) ve salatalardan kinoa tabule (26 TL) denenmesi gereken lezzetlerin arasında yerini alıyor. Ana yemeklerde ise misafirlerin ağırlıklı olarak tercihi yarma buğday ve havuç ile servis edilen dana yanak (66 TL), ballı şarap soslu ızgara bonfile (64 TL), havuç püresi ve patates graten ile servis edilen lokum (62 TL) ve ızgara somon (48 TL) oluyor. Dio Nişantaşı ile ilgili gelecek planları arasında Alaçatı’da da yeni bir şube açmak yer alıyor.