Nike iş gücünü yüzde 2 azaltıyor

    0
    20

    ABD’li uluslararası spor giyim firması Nike, küresel iş gücünü yüzde 2 oranında azaltacağını duyurdu. 

    Nike’den yapılan açıklamada, firmanın müşteri odaklı yenilikçi yaklaşımını desteklemek ve ürün yaratıcılığı sayesinde büyüme oranını arttırmak için bir dizi adım atılmasına karar verildiği belirtildi. 

    Firmanın büyümeyi arttırmak için 10 ülkede 12 kente odaklanacağı vurgulanan açıklamada, bu şehirler arasında New York, Londra, Şangay, Pekin, Los Angeles, Tokyo, Paris, Berlin, Mexico City, Barselona, Seul ve Milan’ın yer aldığı kaydedildi.

    Söz konusu şehirlerin, firmanın 2020 yılı sonundaki büyüme oranının yüzde 80’ini temsil etmesi tahmininde bulunulduğu belirtildi.  

    Nike’nin faaliyet gösterdiği bölgelerdeki ülkelerin dört coğrafi yapıya ayrılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, bunların arasında Kuzey Amerika; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika; Çin, Hong Kong, Makau ve Tayvan’ı kapsayan Çin bölgesi ile Asya-Pasifik ve Latin Amerika’nın bulunduğu aktarıldı. 

    Ayrıca, Nike’nin ayakkabı modellerinin de yüzde 25 oranında azaltılmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, firmanın kilit modellerine daha çok yoğunlaşılacağının altı çizildi. 

    Açıklamanın ardından, Nike’nin New York borsasında işlem gören hisseleri yüzde 3,3 değer kaybetti. 

    Nike’nin, Mayıs 2016 sonu itibarıyla dünya genelinde 70 binin üzerinde çalışanı buluyor. 

    Uzmanlar, spor giyim pazarında artan rekabete işaret ederek, Nike’nin piyasa payını yükseltmeyi hedeflediğini belirtiyor.