New York Times dijitalden 800 milyon dolar gelir hedefliyor

    0
    33

    Dijital ortamda kısa süre önce 1 milyon aboneye ulaşan The New York Times gazetesi, beş yıl içinde sadece dijitalden elde edeceği geliri ikiye katlayıp 800 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

    Gazete, mali açıdan daha da büyümeyi hedeflerken, çok daha fazla hızlı hareket etmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Gazeteden yapılan açıklamada,  şimdiye kadar başarılan tüm işlere rağmen dijital faaliyetlerinin hâlâ hedeflerle ilgili belirlenen ölçeği taşımada yetersiz olduğu kaydedildi.

    Bu doğrultuda daha somut rakamlar ortaya koyan gazete yönetimi 2020 yılına kadar olan sürede dijital gelirini ikiye katlayıp, 800 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyor. Bunun için de, dijital abonelerin sayısının da ikiye katlanması amaçlanıyor.

    Konuyla ilgili olarak The New York Times yöneticilerinin yayımladığı yazıda şu ifadelere yer verildi: “Bizim amacımız-aslında sorumluluğumuz- bilgi sahibi bir toplum için esas olan iddialı, orijinal, nitelikli bir gazeteciliğe dayanan bir iş modeli olduğunu kanıtlamaktır.”