Nescafé, 80’inci yaşını kutluyor

0
58

1938’de Nestlé tarafından 8 yıl süren araştırmalar sonucu ortaya çıkan çözünebilir kahve Nescafé, bugün dünyada 150’den fazla ülkede kahveseverlerle buluşuyor. 1953’te Everest’e başarıyla yapılan ilk tırmanış, 1969’da Ay’a atılan ilk adım gibi bir çok etkileyici hikayenin parçası olan Nescafé bu sene 80. Yılını kutluyor.  
Nescafé’nin 80. Yılını kutlamak üzere düzenlenen etkinlikte konuşan Nestlé Türkiye CEO’su Felix Alleman, çözünebilir kahvenin mucidi Nescafé’nin geçmişten geleceğe uzanan hikayesini aktardığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Nescafé’nin ilk olarak ortaya çıktığı 1938 yılından bu yana dünyada pek çok şey değişti. Tüketicilerin ihtiyaçları, beklentileri, damak tatları da… Değişen zamana ayak uydurmamızı ve her zaman genç kalmamızı sağlayan ise kuruluş hikayemizin temelinde yatan yenilikçi yaklaşım. Bunu güçlü Ar-Ge çalışmalarımızla da destekliyoruz. Nescafé, Nestlé’nin yıllık 1,7 milyar dolarlık Ar-Ge yatırım bütçesinden önemli pay alıyor. Düzenli tüketici araştırmalarımız da değişen damak tatlarının izini sürmemizi ve kahve deneyimini mükemmel seviyeye taşımamızı sağlıyor. Geçtiğimiz 80 yıl boyunca tüketicileri pek çok yeni kahve kategorisiyle tanıştıran ilklere imza attık. Bugün 80’inci yaşımızı kutlarken, bize geçmiş 80 yılımızdan daha da fazla heyecan veren bir şey var. O da kahve keyfini gelecek nesiller için de mümkün kılmaya yönelik vizyonumuz, çabalarımız ve yatırımlarımız. Kahvenin üretim sürecinde giderek artan ustalığımıza, sürdürülebilirlik alanında yürüttüğümüz çalışmalar eşlik ediyor. 2010 yılında açıkladığımız Nescafé Planı kapsamında 17 kahve üreticisi ülkede 2020 yılına kadar 500 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiriyoruz. Bir milyon çiftçiye temas eden bu plan kapsamında bir yandan kahve tarımını mevcut ve gelecek nesiller için daha cazip kılarak uzun vadede kaliteli kahve tedariğinin sürmesi için destek sağlıyor, diğer yandan kahve tarımı ve operasyonlarımızın çevre ayak izini iyileştirmek için çalışıyoruz.”
80’inci yılın ustalığıyla üretilen yeni Nescafé GOLD

Nestlé Türkiye İçecekler Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel ise, “Nescafé, 80 yıldır Nestlé araştırmacılarının geliştirdiği doğal ve kaliteli üretim süreci sayesinde çekirdekten fincana yalnızca su ile temas ederek ulaşıyor. Üretim aşamaları aynı olmakla birlikte kahveyi işleme sürecindeki ustalığımız her geçen yıl artıyor. 80’inci yılımızda da kaliteli kahve zevkini en üst seviyeye taşıyan, barista tarzı kahvesi ile Nescafé GOLD’u tüketicilerin beğenisine sunduk” diye konuştu.

Türkiye’nin en sevilen kahvesi Nescafé 14 milyon haneye ulaşıyor
Nescafé’nin Türkiye’deki yolculuğuna da değinen Bilsel, “Nescafé, Türkiye’deki tüketicilerle ilk olarak 1984 yılında buluştuktan sonra kahve kategorisinde pek çok ilkin öncülüğünü yaptı. 2001’de ilk Nescafé 3ü1 Arada, 2008’de ilk içime hazır soğuk kahve Nescafé Xpress, 2014’te yaratıcı kahve sanatı Nescafé Dolce Gusto kahve makinesi bunlardan bazıları. Dört yıldır MediaCat dergisi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Lovemark’ları” araştırmasında kahve kategorisinin eklendiği 2015 yılından bu yana her yıl tüketicilerin en sevdiği kahve markası seçiliyoruz. Sonuçlarımız da bu sevgiyi yansıtıyor. Türkiye’de 14 milyon hanede tüketilen Nescafé, yaklaşık 52 milyon kişiye ulaşıyor. Kişi başına yıllık 35 fincan Nescafé tüketiliyor” dedi.