Nabucco Cello geliyor! Sadece 4 kişi alabilecek

0
35

Dünyaca ünlü İsviçre saati Raymond Weil yurt dışı ve Türkiye ile eş zamanda yeni ürünü “Nabucco Cello Tourbillon”u satışa çıkarıyor. Mayıs ayında satışa çıkacak ve “limited edition” olarak sunulacak saate, Türkiye’de yalnızca dört kişi sahip olabilecek.
 
1976’da şirketi kuran Raymond Weil’in torunu olan ve geçen yıl CEO koltuğuna oturan Elie Bernheim, 75 ülkede faaliyet gösteren şirketin en büyük pazarlarının ABD, İngiltere ve Türkiye olduğunu söylüyor. “Türkiye büyük pazarlarımız içinde üçüncü sırada” diyor. Bernheim ile şirketi ve yeni ürünlerini konuştuk.
 
Dünyadaki ve Türkiye’deki konumunuzu tanımlayabilir misiniz?
Raymond Weil saatleri ulaşılabilir lüksü tüketicilerle buluşturuyor. Fiyat politikası bizim için oldukça önemli. Saatlerimizin fiyat aralığı bin ile 3 bin Frank arasında. Bu segmentte iyi bir başarı yakaladık. Türkiye bizim için önemli bir pazar. Çünkü en eski distribütörümüzde 1976 yılından beri Türkiye’de.
 
Lüks saat markalarının Türkiye’deki büyümesini nasıl buluyorsunuz? Sizin pazardaki hedefiniz nedir?
Hem Günsal Saat ile distribütörlüğümüz açısından hem de bir Türk kızıyla evli olduğum için benim için Türkiye çok önemli. Fazlaca vakit geçirdiğim Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu gördüm. Genç nüfus çok yüksek. Bu yüzden hem turistik hem de iç pazardaki payımız oldukça iyi. Bin ila 3 bin frank arasındaki saat segmentinde Türkiye’de pazar payına göre ikinci sıradayız. Son beş yılda dünyada yüzde 25 oranında büyüme yakaladık.
 
Lüks saat satışları ekonomik krizden pek etkilenmiş görünmüyor. Kriz sürecinde siz neler yaptınız?
Son zamanlarda teknolojik saatler ortaya çıktı ama çok düşük fiyatlarla satılıyorlar. Bizi bu yüzden etkilemeyeceğini düşünüyorum. Raymond Weil İsviçre uzmanlığı ile oluşturuluyor. Mekanik açıdan çok uzman saatler. Bu saatleri başka nesle aktardığınızda sizin için bir değer ifade ediyor. Ama diğer trend saatler için durum böyle değil. Biz Raymond Weil ile insanlara bir kimlik veriyoruz. Raymond Weil İsviçre yapım uzmanlığı, müzik DNA’sı ve markayı bir araya getirip tüketicilere sunuyor.
 
Nabucco Cello Tourbillon’dan biraz bahseder misiniz? Türkiye’de kaç adet satışa çıkacak?
Saatten sadece 10 tane üretiyoruz ve dördü Türkiye’de satılacak. Çok fantastik bir ürün. Mayıs ayında satışa çıkacak ve fiyatı 49 bin 900 İsviçre Frangı. Nabucco Cello Tourbillon dünyadaki ulaşılabilir tourbillion saatlerinden biri. İsviçre yüksek saatçiliğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Yerçekimi etkilerine karşı mekanik saatlerin hassasiyetini artırmayı hedefleyen “tourbillon” teknolojisi ile ve müzik tutkusunun verdiği ilhamla tasarlandı.
 
Türkiye’de satışa çıkacak bu dört saat “şanslı” alıcılarını nasıl bulacak?
Dört ayrı bayide sergilenecek. Bu alana gönül vermiş ve yarınlara saati bırakmak isteyen dört kişinin olacak. Günsal Saat birçok bayi ile anlaştı. Bizim için burada önemli olan bayinin sorumluluk sahibi olması ve saatin hikayesini doğru anlatması. Ayrıca büyük bir partner olması önemli.
 
Çin’de yatırımlarınız oldu. Bu pazardaki büyümeniz nasıl?
Çin’de ve Uzak Doğu’da da “shop-in-shop” konseptiyle varız. Her yerde butiklerimiz var. Çin’e çok fazla yatırım yaptık. Gelecek için büyük bir fırsat bizim için ama Doğu ve Batı arasındaki dengeyi tutturmak oldukça zor oluyor.
 
Saat tutkunlarına gelecek trendlerle ilgili ipuçları verir misiniz? Hangi materyaller öne çıkacak?
Dört-beş yıl önce hem kadınlar hem erkeklerde daha büyük kasalı saatler tercih ediliyordu. Daha geleneksel ölçülere döndük. Erkeklerde 40-42 mm, kadınlar da 36-38 mm’lik saatler ön plana çıkıyor. İnsanlar quartz’dan daha çok mekaniğe ve otomatiğe önem vermeye başladılar.