Mustafa Boydak: Artık işimize bakıyoruz

0
55

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Boydak Grubu’nun şu, şu yapılarla falan anılıyor olması toplum tarafından da hoş karşılanmıyor. İş dünyası tarafından da tabii ki hoş karşılanmaz diye düşünüyorum. Artık işimize bakıyoruz” dedi.     

Boydak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumlarının devletin mekanizması dışında bir yapıyla birlikte anılmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Gerek iş adamları örgütleri gerekse sivil toplum kuruluşları konusunda aldıkları kararları daha önce paylaştıklarını hatırlatan Boydak, “Bu açıklamayı yaptıktan sonra kamuoyundan olumlu olumsuz epeyce yorumlar aldık. Basın kuruluşları ve iş dünyasından geri bildirimler oldu. Biz görevimizi yapmış olduk bu açıklamayla. Artık grubumuzda bu konuyla ilgili aksiyonlar, yani yanlış anlaşılmaları giderecek aksiyonlar alınması gerekiyor. Onlar da başladı artık” diye konuştu. 

Boydak, gruplarının konularla uzaktan yakından işlerinin olmadığını söyledi.  

Seçimlerin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Boydak, “Tebrik ediyorum tüm siyasi partilerimizi, ama AK Parti’yi daha özel tebrik etmemiz lazım. Tek başına tekrar iktidar oldu” dedi. 

Yeni hükümetin, icraatlara kaldığı yerden devam edeceğini belirten Boydak, iş dünyası olarak bu süreçte var gücleriyle işlerine odaklanmaları gerektiğini vurguladı.  

“Artık işimize bakıyoruz”
Boydak, bu açıklamayı yapmak konusunda geç kalındığını söyleyenlerin de çıktığını dile getirerek, “Bizim grubun bir siyasi işi de yok. Bence hiç geç sayılmaz. Türkiye’de iş yapıyorsak, çalışıyorsak devletimizin, hükümetimizin koyduğu kurallara uymak söz konusu” şeklinde konuştu. 

Şeffaf bir anlayış ve yanlış anlaşılmaya mahal kalmayacak şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Boydak, “Grubumuzun şu, şu yapılarla falan anılıyor olması toplum tarafından da hoş karşılanmıyor. İş dünyası tarafından da tabii ki hoş karşılanmaz diye düşünüyorum. Artık işimize bakıyoruz. Başka gruplar işiyle, gücüyle, başarısıyla anılırken bizim grubumuz neden böyle hususlarla anılıyor olsun ki. Bunlar bizim kabul edeceğimiz hususlar değil” değerlendirmesinde bulundu.