MÜSİAD’ın Almanya Karlsruhe şubesi açıldı

0
69

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Almanya’daki 11’inci şubesi Karlsruhe’de açıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD’ın 27’nci yurt dışı şube açılışı, Almanya’nın Karlsruhe kentinde gerçekleştirildi.

Yurt içinde 86, yurt dışında ise 65 farklı ülkede 170 irtibat noktası bulunan MÜSİAD, yurt dışı şube açılışlarına Makedonya, Avustralya, Tokyo, Amsterdam, Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, İngiltere, Kazakistan ve Belçika ile devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ilk yurt dışı şubelerini 1993 yılında Almanya’da açtıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
“Karlsruhe ile Almanya’daki 11’inci şubemizi açıyoruz. Hem Türkiye ve Almanya arasındaki tarihsel ve ekonomik ilişkiler hem de bugün sayıları 3 milyonu geçen Almanya’daki Türk kardeşlerimiz dolayısıyla bir ayağımız hep Almanya’daydı. Almanya’da ilk yurt dışı şubemizi açtıktan sonraki 23 yıl boyunca da durmadık. Lyon’dan Johannesburg’a, Pekin’den Washington’a, Brüksel’den Tokyo’ya kadar dünyanın dört bir yanına uzanan geniş bir ticaret ağı ördük. Üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz.”

Olpak, Türkiye’nin en yaygın teşkilatlanan sivil toplum kuruluşu olduklarını, her fertleriyle ülkenin büyümesi ve kalkınması için çalıştıklarını ifade etti.

“Gelecekle iş yapmak” kavramı üzerinde durduklarını vurgulayan Olpak, MÜSİAD’ı, gelecekle ve gelecekte iş yapmayı önceleyen iş adamları için buluşma noktası yaptıklarını kaydetti.