Mresco, yemeğe adım attı 5 sektör için fırsat kolluyor

0
47

Kuveyt merkezli 1.3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip Murabahat Real Estate Solutions, Türkiye’de yemek sektörüne yatırım yaptı. Dünya’nın haberine göre; daha önce gayrimenkul alanında şirketin Türkiye’deki yapılanması Mresco Türkiye aracılığıyla çeşitli projelerde yer alan şirket, 3 Öğün firmasıyla ortaklık anlaşması imzaladı. Mresco Türkiye’nin şimdi hedefinde girmek için fırsat kolladığı tarım, enerji, maden, gemi inşa sanayi ve lojistik olmak üzere 5 sektör var.

Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal, Türkiye pazarına gayrimenkul alanında önemli adımlar attıklarını ifade ederek, bunun ardından aldıkları güzel geri bildirimler nedeniyle yatırımlarını yeni sektörlere de yayma kararı aldıklarını kaydetti. Bu girişimlerinin ilk ürünü olarak ‘3 Öğün’ firmasıyla ortaklık yaptıklarını bildiren Zingal, “Önümüze gelen tüm teklifleri büyük bir titizlikle inceleyerek bilimsel ve rasyonel yöntemlerle analitik bir karar süreci uyguluyoruz. Yemek sektörü oldukça kaliteli ve titiz çalışılması gereken, çok geniş yelpazeye sahip bir hizmet alanı. Önümüzdeki yıllarda bu alanda sadece yüksek nitelikleri ile sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlayabilen firmalar ayakta kalabilecek. Bu nedenle 3 Öğün gibi bir dünya markası olma yolundaki firmaya ortak olma kararını almak bizim için pek zor olmadı” dedi.

Yeni ortaklıklar yolda, 3 sektörde somut adımlar var
Gelecek dönem için tarım, enerji, maden, gemi inşa sanayi ve lojistik sektörlerinde arayış içinde olduklarını kaydeden Zingal, bu sektörlerde gelen teklifleri büyük bir titizlikle inceleyip, geri dönüş yaptıklarını kaydetti. Tarım, maden, gemi inşa sektörlerinde Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla tanınmış firmalarıyla daha somut adımların atılabileceği ikinci tur görüşmelere başladıklarını söyleyen Zingal, şöyle devam etti:
“Geniş bir kadro ile tamamen bilimsel temellere dayalı olarak sürdürülen görüşme ve müzakerelerde uzun dönemli stratejik işbirliklerine ağırlık veriyoruz. Ağır ancak emin adımlarla ilerleyerek uzun dönemli kalıcı işbirliklerinin sağlanmasını hedeflemiş bulunmaktayız. Piyasa koşullarını çok iyi analiz ettiğimize inanıyorum. Bu nedenle belirtmiş olduğum ana sektörler dışındaki alanlarda da her türlü işbirliğine açığız ve gelecek tüm önerileri ciddi olarak ele alacağız. Bize birçok Türk firmasından çeşitli teklifler geliyor. Biz bunlar içinden en uygun yatırım alternatifini seçip, öyle hareket ediyoruz. Türkiye’de hizmet vermeye başladığımızdan beri hep markalaşmış ve ülkenin dev firmaları arasına girmiş şirketlerle uzun soluklu çalışmalarımız oldu ve devam etmekte. Bunların arasına şimdi 3 Öğün girdi. Partnerlerimizin de bizim gibi marka olmasına dikkat ediyoruz.”

Hacer Tower ile Türkiye’ye girmişti
Kuveyt merkezli Murabahat Real Estate Solutions şirketi 1.3 milyar dolar portföy büyüklüğüne ve 600’a yakın çalışana sahip. Şirketin gayrimenkuldeki en büyük yatırımı Mekke’deki Hajar (Hacer) Tower. Murabahat Real Estate Solutions, Türkiye pazarına 2008’de MRESCO Türkiye ile girdi ve Hacer Tower dairelerinin satışıyla tanındı. Hacer Tower kuleleri müşterilerinin umre ve hac ibadetini yerine getirmelerini sağlamak üzere konumlandırılmış durumda. Satışa çıktığı ilk haftada 500’ü aşkın talep aldı. Şu anda sadece Türkiye’de bin satıştan 20 milyon dolar civarında gelir elde etti.