Moody’s: Gelişmiş ekonomilerin yatırımları baskı altında

    0
    64

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s düşük  büyüme ve artan belirsizlik ortamının gelişmiş ekonomilerdeki yatırımlar üzerinde  baskı oluşturmaya devam ettiğini açıkladı. 

    Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada küresel finans  krizinden bu yana düşük büyüme beklentilerinin ve artan belirsizliklerin gelişmiş  ekonomilerdeki yatırım ortamını baskılamaya devam ettiği belirtildi.

    Moody’s Başkanı ve EMEA Bölgesi Baş Kredi Sorumlusu Collin Ellis,  “Yatırımlarla ilişkili makro ekonomik faktörlere dair analizimiz, düşük büyüme  beklentilerinin ve ekonomik politika belirsizliklerinin gelişmiş ekonomilerin  birçoğunda yatırımlar açısından negatif etki oluşturduğunu ortaya koyuyor.”  ifadesini kullandı.

    Moody’s’in analizine göre gelişmiş ekonomilerde 2006 yılının sonundan  2015 sonuna kadarki dönemde, genel yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya  (GSYH) oranı 0,4 puan azalmış durumda.  Benzer şekilde aynı dönemde gelişmiş  ekonomilerde özel sektör yatırımlarının GSYH’ya oranı ise 0,5 puan azalmış  görünüyor.