​Mondi Türk, Kalenobel’in satın alımını tamamlıyor

0
196

Mondi Grubu, Türk esnek ambalaj üreticisi Kalenobel’in borç ve nakit elde etmeden 90 milyon EUR’ya satın alımını duyurdu.  Merkezi İstanbul’da bulunan, Kırklareli’de iki üretim tesisine sahip olan Kalenobel, Mondi’nin tüketici malları ambalajları faaliyet alanının bir parçası olacak ve ismi Mondi Kalenobel olarak değiştirilecek.
 
1955 yılında kurulan Kalenobel, esnek dondurma ambalajları ve diğer uygulamaların yanı sıra aseptik kartonlar üreten bir Türk tüketici malları ambalajları şirketidir. Ürünleri arasında kornet kılıfı ve kornet kapakları, itmeli ve sıkmalı dondurma ambalajları ve kâğıt kutular bulunuyor.
 
Satın almaya ilişkin yorum yapan, Mondi Europe & International CEO’su Peter J. Oswald, “Kalenobel’in Mondi’ye katılması ve Türkiye’deki konumumuzu güçlendirmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu, müşterilerimize daha geniş bir tüketici malları ambalaj yelpazesi sunmamıza imkân veriyor ve Mondi’nin tüketici malları ambalajları faaliyetlerini büyütme stratejisine uyum gösteriyor” şeklinde konuştu. 
 
Euromonitor’un verdiği bilgilere göre, küresel dondurma pazarı 2015 yılında takribi 70 milyar EUR’luk perakende satış rakamıyla büyüdü. Kalenobel, üretiminin yaklaşık yarısını ağırlıklı olarak Batı Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya ihraç ediyor. Bölgedeki kilit müşterilere rahat tedarik sağlayacak şekilde konumlanmış modern üretim tesislerine sahip. 
 
Kalenobel, hayvan bakımı, gıda, ev ve hijyen ürünleri gibi alanlarda dünyanın en büyük tüketici malları markalarına hizmet veren, Mondi Consumer Goods Packaging işletme bölümüne dahil edilecek. Mondi Türk pazarında, oluklu mukavva ambalajları, oluklu mukavva kâğıtları ve endüstriyel torbalar alanlarında kurulu üretim ağı sayesinde deneyim sahibi.