Moda duayeni hayatını kaybetti

0
72

Audrey Hepburn, Jackie Kennedy ve Grace Kelly gibi isimlere özel yaptığı tasarımla da adından söz ettiren dünyaca ünlü Givenchy markasının kurucusu Hubert de Givenchy, 91 yaşında hayatını kaybetti. 
Givenchy’nin uzun yıllardır birlikte olduğu haute couture tasarımcısı Philippe Venet, ünlü modacının uykusunda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

AUDREY HEPBURN’UN DOSTU 
20 Şubat 1927’de Fransa’nın kuzeyindeki Beauvais kentinde doğan Hubert de Givenchy, ilk moda evini 1952’de Paris’te açtı. 
Modellerinde elegant bir tarzı ön planda tutan Givenchy’yi üne kavuşturan ise ünlü oyuncu Audrey Hepburn ile 40 yıllık dostluklarını başlatan “Sabrina” filmi oldu. Givenchy’nin 1953 yapımı, Oscarlı komedi için tasarladığı “Küçük siyah elbise” hâlen moda dünyasının mihenk taşlarındandır. 

Hepburn’un “Breakfast at Tiffany’s” (Tiffany’s’de Kahvaltı) isimli klasikler arasına girmiş filminin ilk sahnesinde giydiği siyah elbise de Givenchy imzasını taşıyordu. 
Givenchy markası 1957’de Audrey Hepburn’e ithaf edilen ilk parfüm “L’interdit” ile birlikte parfüm piyasasında yerini aldı. 
1989 senesinin ikinci yarısında ise Givenchy cilt bakım ürünleri piyasaya sürüldü. Cilt bakımında teknolojik yenilikler hızlı bir şekilde uyguladığından, Givenchy cilt bakım ürünleri her sene ödül alarak bu sektördeki büyüklüğünü ispat ediyor.
2003 yılında piyasaya çıkardığı “Very Irresistible Givenchy” adlı parfümünün yüzü ise ABD’li oyuncu Liv Tyler oldu. 
Hubert de Givenchy 1996 yılında Givency’den ayrıldı.