Mobius Defacto’nun ortağı oldu

0
64

Dünyaca ünlü yatırımcı ve Templeton Emerging Markets Group İcra Başkanı Mark Mobius, DeFacto’nun yüzde 8’lik hissesini alarak şirkete ortak oldu. 

Habertürk’ten Sefer Yüksel’in haberine göre, Türkiye’de hem Borsa İstanbul’daki hem de borsa dışındaki birçok şirkette yatırımı bulunan Mobius, hazırgiyim markası Defacto’nun hisselerini almayı tercih etti.

Mobius ortaklık anlaşmasıyla ilgili şunları söyledi: “DeFacto’da bir azınlık hissedarı olmaktan çok memnunuz. Şirketin yönetimi ve büyüme potansiyelinden çok etkilendik. Bize göre, DeFacto müşterilerine iyi bir değer sağlayarak, yükselen piyasalarda rahat giyim perakendecilik alanında muazzam bir pazara hizmet veriyor ve bizim desteğimizin de şirketin bölgede ve denizaşırı pazarlardaki genişleme hedeflerine ulaşmasına olanak vereceğini ümit ediyoruz.” 

Mobius, geçtiğimiz günlerde Darby Private Equity vasıtasıyla, Koza’yı bünyesine alarak Türkiye’deki üçüncü yatırımına imza atmıştı. Darby, daha önce Hisarlar ve Orion adlı Türk firmalarına yatırım yapmıştı. Mobius’un Türkiye’de yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırımı olduğu ifade ediliyor.

Mobius Mart başında yaptığı açıklamada Rusya’yı adres gösterip “Rusya’da hayal bile edemeyeceğiniz, büyük paralar kazanabilirsiniz” demişti. Bugün de Çin hisselerinin hızlı yükseldiğini hisselerde yüzde 20’lik bir düşüşün görülmesinin çok mümkün olduğunu ifade etmişti.