Mobilya devi ABD’de hedef büyüttü

0
232

Geçen yıl KDV teşviğiyle canlanan Türk mobilya sektörü, fırsatı yurtdışında arıyor.

Lazzoni Mobilya, yurtdışını radarına alan şirketlerden biri..11’i Türkiye’de olmak üzere toplamda 23 mağazayla faaliyet gösteren şirket, son dönemde hedef büyüttü.

New York’ta ilk mağazasını 2009’ta açan Lazzoni Mobilya, bugün New York’taki iki mağazasıyla 20 milyon TL ciroyu yakalamış durumda.

1950’li yıllarda kurulan şirketin dördüncü kuşak temsilcisi Efe Kababulut, “ABD pazarında kendimizi ispatladık, Turquality desteği ile yurtdışındaki hedefimiz 3 yıl içerisinde ciroyu 3’e katlayarak 60 milyon TL gibi bir ciroya ulaşmak.” dedi.

Müşterilerinin yüzde 50’sinin yabancı uyruklu olduğunu söyleyen Kababulut, Avrupalı ve Asyalı müşterilerinin ağırlıkta olduğunu, yüzde 10’luk bir müşteri kitlesinin ise Ruslar’dan oluştuğunu kaydetti.

“TASARIMLARIMIZ TERCİH NEDENİ”
Müşterilerinin arasında ünlü basketbolcuların da olduğunu söyleyen Efe Kababulut, son müşterilerinden birinin Letonyalı profesyonel basketbolcu Kristaps Porziņģis olduğunu kaydetti. Kababulut, NBA’in yıldızları arasında yer alan Kristaps Porziņģis’in yanında NBA yöneticilerinden Byron Spruell’in de Lazzoni’yi tercih ettiğini açıkladı.

Dünya çapında ses getiren projelere imza atan Irak asıllı İngiliz vatandaşı olan ünlü mimar Zaha Hadid’in projelerinde örnek daire olarak Lazzoni Mobilya’nın ürünleri kullanıldığını söyleyen Kababulut, “Hadid’in ölümünden önce tasarladığı New York’taki ilk ve son projesi Lazzoni ile buluşmuştu” dedi.

Lazzoni Mobilya, Amerika’nın en çok kullanılan internet sitelerinden biri olan Yelp’te ‘New York En İyi Modern Mobilya’ aramalarında ilk 2’de yer alırken Google Amerika’da ise ‘En İyi Modern Mobilya’ aramalarında ilk beşte yer alıyor.