Mobil alışverişte Türkiye dünya şampiyonu

0
47

ING Bank’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 65’i mobil bankacılık uygulamalarını kullanıyor.

Teknoyo.com‘un haberine göre ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, Avrupa, Amerika ve Avustralya’yı kapsayan 15 ülkede gerçekleştirilen “Mobil Bankacılığın Yükselişi ve Dijital Çağda Ödeme Sistemleri” araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Barbaros+UygunAraştırmaya göre, mobil cihaz sahibi internet kullanıcıları arasında mobil bankacılık uygulamaları kullanımının en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğunu belirten Uygun, “Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 65’i halihazırda mobil bankacılık uygulamalarını kullanırken, yüzde 20’si ise önümüzdeki 1 yıl içinde mobil bankacılık kullanacağını ifade ediyor. Türkiye bu oranlarla mobil bankacılık kullanımında tüm Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin önünde yer alıyor” dedi.
 

Barbaros Uygun, Türkiye’nin yüzde 68’lik oranla nakit kullanımının son bir yıl içinde en fazla azaldığı ülke olduğuna dikkat çekti.
 

Türkiye’nin mobil cihazlardan alışveriş alanında da diğer ülkelerin açık ara önünde yer aldığını ifade eden Uygun,şunları söyledi: “Araştırmaya göre, Avrupa ve ABD’de her 2 kişiden biri son bir yıl içinde mobil cihaz üzerinden alışveriş yapmış. Avrupa genelinde mobil cihaz kullanıcılarının yüzde 58’i akıllı telefon veya tablet üzerinden satın alma yaptıklarını söylerken Türkiye’de bu oran yüzde 84’e ulaşıyor.”

“Mobil Bankacılığın Yükselişi ve Dijital Çağda Ödeme Sistemleri” araştırmasından çıkan 10 çarpıcı sonuç şöyle:

1 – MOBİL CİHAZ İLE ALIŞVERİŞ YAPMAK NE KADAR YAYGINLAŞTI?

2 – MOBİL BANKACILIĞI KULLANIYOR MUSUNUZ?

3 – SON 1 YIL İÇİNDE MOBİL CİHAZI ÜZERİNDEN ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPANLAR

 
4 – SON 1 YIL İÇİNDE MOBİL CİHAZI ÜZERİNDEN ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPANLAR (MOBİL BANKACILIK UYGULAMASI KULLANIM AYRIMI)
 
 
5 – SON 1 YILDA MOBİL CİHAZ KULLANILARAK SATIN ALINAN ÜRÜNLER
 
 
6 – 12 AY ÖNCESİNE GÖRE ÇOK DAHA AZ NAKİT KULLANIR OLDUM
 
 
7 – BİTCOİN GİBİ DİJİTAL PARA BİRİMLERİ ONLİNE ALIŞVERİŞİN GELECEĞİ
 
8 – MOBİL CİHAZ KULLANICILARI ARASINDA MOBİL ÖDEME UYGULAMASI KULLANIMI 
 
 
9 – ÖNÜMÜZDEKİ 1 YIL İÇİNDE MOBİL ÖDEME UYGULAMASI KULLANACAĞINI DÜŞÜNENLER
 
 
10 – MOBİL BANKACILIK KULLANMAYA BAŞLADIĞIMDAN BERİ …