Milliyetçi Hareket Partisi için kurultay kararı

0
30

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’li muhaliflerin açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde, sadece davacı muhalifler ve avukatları ile MHP’nin avukatlarının katıldığı duruşma sona erdi. 

Duruşma sonunda hakim, muhaliflerin, “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebinin kabulüne karar verildiğini açıkladı.

MERAL AKŞENER’DEN DEĞERLENDİRME
MHP Genel Başkanı adayı Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’nin olağanüstü kongreye götürülmesi yönündeki kararını twitter üzerinden değerlendirdi. Akşener, mahkeme kararı sonrasında Twitter üzerinden Atatürk’ün “Adalet mülkün temelidir” sözünü paylaştı. 

SİNAN OĞAN: İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATACAĞIZ
Karar sonrası açıklama yapan genel başkan adaylarından Sinan Oğan, “Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararı ile alınmasın. Sayın Genel başkanın isteği ile işleme konsun. Bize mahkeme kapılarını gösterdi. Bir ay içinde kurultayı toplayıp iktidar yürüyüşünü başlatacağız. Genel merkez temyize gitse de bu kurultay sürecini kesintiye uğratmaz” dedi.