Milli Savunma Bakanlığı ihalelerinde değişiklik

0
34

Millî Savunma Bakanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin (b) bendi kapsamında yapılacak ihalelere ilişkin esaslarda değişiklik yapıldı.
   
Bakanlar Kurulunun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete’deyayımlandı.
   
Buna göre, 20/4/2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, Millî Savunma Bakanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin (b) bendi kapsamında yapılacak ihalelere ilişkin Esasların 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Türk Silahlı Kuvvetlerinin tedarik ve yapım işleriyle görevli birimlerinin” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya Bakanlık adına diğer idarelerce gerçekleştirilecek,” ibaresi eklendi. 
   
Aynı Esasların 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklendi:
   
“c) Pazarlık usulü:
   
Pazarlık usulü, ilan yapılmaksızın idarece davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usuldür. Tekliflerin alınması ve değerlendirilmesini müteakip ihale sonuçlandırılır. îdare ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi istekli ile kamu menfaati gereği bir kez daha fiyat görüşmesi yapabilir. Nihai teklif tutarı ilk teklif bedelinden yüksek olamaz.”
   
Aynı Esasların 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklendi:
   
“(5) Yapım işleri ve yapımla ilgili danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde geçici ve kesin teminat ile ilgili olarak, 4734 sayılı Kanunun 35 inci maddesine göre Kamu İhale Kurumunun tespit ettiği hususlar geçerlidir.”