​Milli Piyango ihale tarihi belli oldu

0
30

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango İdaresi’nin özelleştirilmesiyle ilgili, “Şartname hazırlıkları biter bitmez Mayıs ayının başında bir gecikme olmazsa ilana çıkacağız. Değerleme çalışmaları da devam ediyor. Bunlar biter bitmez Mayıs ayı içerisinde ilana çıkmayı planlıyoruz” dedi.

“MAYIS AYI İÇERİSİNDE İLANA ÇIKMAYI PLANLIYORUZ”
Milli Piyango İdaresi’nin özelleştirilmesindeki son durumun sorulması üzerine Ağbal, “Milli Piyango özelleştirmesiyle ilgili çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Bu konuda baştan beri önceki yapılan ihalelerde yaşadığımız tecrübeleri dikkat aldık. Yatırımcılarla özelleştirme sürecine ilişkin beklentileri konusunda değerlendirmeler yapıldı. Bundan sonra ilk adım olarak Milli Piyango İdaresi’nin bu konuyla ilgili yönetmeliğinde bir değişiklik yaptık. Düzenleme ihaleye daha fazla yatırımcının gelmesini amaçlamaktadır.

Bu yönetmelikte yapılan değişiklikler özellikle yatırımcılar açısından olumlu bir şekilde değerlendirildi. Şuanda iki kanaldan çalışmalarımız devam ediyor. Bir şartname hazırlanması gerekiyor. Şartnamede de önemli karar verilmesi konular var. Özelleştirme sürecinin daha olumlu seyretmesini, daha fazla yatırımcının bu özelleştirme ihalesine gelmesini sağlayacak şartnamede de bir takım iyileştirme kararları verdik. Özelleştirme İdaresi Başkanlığımız Milli Piyango İdaresi ile birlikte şuanda şartname hazırlıklarını devam ettiriyor. Bu hafta içerisinde ihale komisyonunu da oluşturduk. Şartname hazırlıkları biter bitmez Mayıs ayının başında bir gecikme olmazsa ilana çıkacağız. Değerleme çalışmaları da devam ediyor. Bunlar biter bitmez mayıs ayı içerisinde ilana çıkmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.