Merkez Bankası’na şair üye

0
45

Merkez Bankası’nın bugün yapılan 83. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul toplantısında meclis üyeliği seçimleri de yapıldı. Genel Kurulda Banka Meclis üyeliğine görev süresi 30 Nisan’da sona erecek olan Prof. Dr. Necdet Şensoy yeniden seçilirken, süresi dolan üye Abdullah Yalçın’ın yerine Prof. Dr. Nurullah Genç seçildi.

2012’den bu yana Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyeliği görevini yürüten Nurullah Genç, bu görevinden şubat başında milletvekilliği aday adaylığı için ayrılmıştı. Üç roman, 18 şiir kitabı ve altı mesleki yayını bulunan Genç’in, şiir ve fotoğrafçılık alanında ödülleri de bulunuyor. 1960 yılında Erzurum’da doğan Genç, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Yönetim ve Organizasyon alanında çalışan Genç, 1990’da doktor, 1995’te doçent, 2001 yılında profesör oldu. Çok sayıda işletmenin reorganizasyonunu gerçekleştiren ve stratejik planını yapan Genç, aile işletmelerine ortaklık bilinci ve yapısı hususunda hizmet verdi, aile anayasaları hazırladı.

Necdet Şensoy ise 2006’dan bu yana Merkez Bankası Meclis üyesi olarak görev yapıyor. İki üye 1 Mayıs itibariyle 3 yıl süreyle görev yapacak.