Merkez Bankası likiditeyi gevşetebilir

0
29

Merkez Bankası’nın dün yaptığı toplantıda faiz koridoru üst bandını oluşturan gecelik borç verme faizini 25 baz puan indirmesini değerlendiren Goldman Sachs, bankanın önümüzdeki dönemde faiz indirimi yerine likidite koşullarını gevşetme yoluna gideceğini söyledi.

TCMB’nin yüzde 7,50 olan haftalık repo faiz oranı ile yüzde 8,5 seviyesinde gecelik borç verme faizi civarında bir simetrik koridor hedeflediğini düşünmeye devam ettiklerini belirten Goldman Sachs, gecelik borç verme faizinin bu seviyenin sadece 25 baz puan ötesinde olduğuna işaret etti.

Gelinen bu noktadan sonra TCMB’nin para politikasını gevşetme yönünde gelecekte atacağı adımların faiz oranlarını indirmeden çok likiditeyi gevşetme şeklinde gelmesini beklediklerini ifade eden Goldman Sachs, bununla birlikte TCMB’nin enflasyon ve enflasyon bekleyişleri daha da düşene kadar likiditeyi sıkı tutma niyetini teyit ettiğini de vurguladı.

PPK da yaptığı açıklamada piyasalardaki gelişmeleri takip ederek gerekmesi halinde finansal istikrarı destekleyici likidite tedbirleri almaya devam edeceğini söylemişti.