Merkel: Yunanistan için borç yapılandırma gündemde değil

    0
    34

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan ile yapılacak herhangi bir kurtarma anlaşmasını, Atina hükümetinin en azından bir yıllık bir süreç için nasıl finanse edileceği konusunda belirli bir görünürlük sunması gerektiğini söyledi.

    Euro Bölgesi liderler zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkel, “Bugünkü zirvede Yunanistan için üçüncü bir kurtarma programını görüşmedik. Yunanistan için borç yeniden yapılandırma veya buna benzer birşel gündemde değil. İkinci kurtarma programından kalan para ile ne yapılacağı üzerinde çalışmaya ihtiyaç var. Yunanistan’ın en az bir yıllık süredeki finansmanı konusunda bir görünürlük sağlanmalı” diye konuştu.

    Yunanistan’ın sunduğu yeni önerilerin daha fazla müzakere için iyi bir başlangıç noktası olduğunu belirten Merkel, “Ancak hala yapılması gereken çok iş var ve zaman çok kısa. Euro BÖlgesi maliye bakanlarının Yunanistan’ın finansmanı konusunda kararları Çarşamba akşamı yapılacak toplantıda alabileceklerini umuyorum. Ancak gerektiği
    takdirde Euro Bölgesi liderleri de perşembe günkü zirvede bu konuya yeniden müdahil olabilirler” dedi.

    Merkel ayrıca, varılacak bir anlaşmanın Euro Bölgesi ülkelerindeki parlamenterlerin onayına gönderilmeden önce Yunan parlamentosu tarafından kabul edilmesi gerektiğini de vurguladı.