​Meredith Monk, 28 Nisan’da Zorlu PSM’de

0
57

Amerika’da özellikle sanat alanında verilen ve en yüksek onur derecesi olarak sayılan National Medal Of Arts ödülü sahibi Amerikalı besteci, vokalist, yönetmen ve film yapımcısı Meredith Monk, 28 Nisan’da Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşuyor…

Geçtiğimiz yıl yarım asırdan fazladır devam eden sanat kariyerini Amerikan Başkanı Obama elinden aldığı National Medal Of Arts ödülü ile taçlandıran Meredith Monk, başarılarla dolu müzik yolcuğunda sıradaki durağı Zorlu Performans Sanatları Merkezi olacak.

1960 yılından beri müzik, tiyatro ve dans gibi disiplinler arası işler yapan ve kayıtlarını geniş ölçüde ECM Records’dan çıkartan Monk’un 30’un üzerinde ödülü bulunuyor. 2005 yılında, kariyerindeki 40. Yılı kutlayan Meredith Monk’un şerefine Carnegie Hall featuring Björk, Terry Riley, DJ Spooky, Ursula Oppens, Bruce Brubaker, John Zorn, Alarm Will Sound, Bang on a Can ve The Pacific Mozart Ensemble gibi sanatçılar tarafından dünya çapında çeşitli konserler düzenledi.
Gelmiş geçmiş en iyi müzisyenler arasında gösterilen 72 yaşındaki muhteşem sanatçı Meredith Monk, 28 Nisan 2016 gecesi İstanbullu müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Garanti Caz Yeşili: Meredith Monk
Tarih: 28 Nisan, Perşembe
Saat: 21:00
*Bilet Fiyatı: 1. Kategori 80 TL (tam), 40 TL (öğrenci), 2. Kategori 60 TL (tam), 40 TL (öğrenci)
Mekan: Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi 

* Bilet fiyatlarında Garanti Bankası’na ait kredi kartı kullanıcılarına %20 indirim uygulanmaktadır. (söz konusu indirim Amex kartları kapsamamaktadır.)

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserV aplikasyonuna okutup puanlar kazanılabiliyor, kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirebiliyorsunuz)

Meredith Monk 
60’lı yıllardan bu yana müzik, sinema, tiyatro ve opera sahnesine sayısız eser kazandıran, birçok sanatçıya doğrudan ilham kaynağı olan Meredith Monk, özellikle vokal tekniklerini geliştirmek adına kariyeri boyunca büyük bir mesai harcadı ve bu alandaki öncü isimlerden biri oldu.
Sanatçı büyükanne – büyükbaba ve yine sanatçı bir anneye sahip olmasının, Meredith Monk’un sanat kariyerine genetik destekte bulunduğu belirtiliyor… Sanatın hemen hemen her dalındaki ilham verici işleri, müzik alanında bugüne kadar yayınladığı 15 albüm, yazıp yönettiği 4 sinema filmi, bestelediği 2 senfoni ve 1 operayla zirveye ulaştı.
Kariyerinin 40. Yılının; Björk, DJ Spooky, Terry Riley ve John Zorn gibi sanatçıların katılımıyla kutlandığı, aldığı 30’dan fazla ödüle 2015 yılında bizzat ABD Devlet Başkanı Barack Obama tarafından verilen National Medal of Arts’ın eklendiği Meredith Monk’un geçmişi başarılarla dolu.