Mc Donald’s’ın karı beklentilerin altında

0
41

McDonald’s ilk çeyrek karını açıkladı. Dünyanın en tanınmış fast food zincirinin ilk çeyrek karı, altı çeyrektir düşen ABD satışlarının etkisiyle, analist tahminlerinin altında kalarak hayal kırıklığı yarattı.

Bloomberg’e göre analistlerin 1.6 dolar olarak tahmin ettiği hisse başı kar, Mc Donald’s’ın yaptığı açıklamaya göre bazı kalemler hariç ilk çeyrek karı hisse başına 1.01 dolar oldu. McDonald’s’ın karşılaştırılabilir satışları ise yüzde 2.3 azaldı.

İlk çeyrekte net kar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 azalarak 811,5 milyon dolar, hisse başına ise 0,84 dolar oldu. Geçen yıl net kar 1.2 milyar dolar ve hisse başına 1.21 dolar açıklanmıştı.

Fast food devinin ilk çeyrekte satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 düşerek 5.9 milyar dolar oldu.

Mc Donald’s Ceo’su Steve Easterbrook, performansı arttırmak için bir dönüş planı hazırladıklarını ve bu planın detaylarını 4 Mayıs’ta açıklayacağını belirtti.

Mc Donald’s San Diego bölgesindeki 94 şubesinde tüm gün kahvaltı satışını gerçekleştiren bir deneme yapmıştı. Bu tarz testler yaparak şirket Taco Bell ve Starbucks gibi rakipleriyle yarışmayı amaçlıyor.

Telsey Group analisti Peter Saleh ünlü restoran zinciriyle ilgili, “Mc Donald’s’ın yapması gereken çok şey var ve bunun için zaman ile para gerekiyor. Dönüşüm bir gecede olabilecek bir şey değil” yorumunda bulundu.