‘Maliye Bakanlığı’nda 1500’e yakın çalışan görevden uzaklaştırıldı’

0
28

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yıldırım Maliye Bakanlığı’nda 1500’e yakın kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. 

Yıldırım darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtirken muhalefet partilerine destekleri için teşekkür etti. Yıldırım darbe girişiminde bulunanların TSK’yı temsil etmediğini söyledi. 

Yıldırım: “Her ne kadar bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışanların TSK’nın vatanını, milletini, bayrağını seven subay, astsubay ve mensuplarıyla zerre kadar alakası yoktur. Bunlar asker elbisesi içine girmiş eli kanlı canilerdir, terör örgütünün mensuplarıdır.” diye konuştu. 

Yıldırım “Bu işe kalkışanlar şunu bilmelidir ki; dökülen her damla kanın hesabını öyle bir çetin soracağız ki bunu görecekler. Eğer bu hesapları görmezsek bize, bu dünyada da öbür dünyada da rahatlık yok. Bu, bizim milletimize karşı en ulvi görevimizdir.” dedi. 

FİNANSAL SİSTEM TIKIR TIKIR İŞLİYOR  

Finans sisteminin sorunsuz çalıştığını belirten Yıldırım “Merkez Bankası da işinin başında, tedbir almak için hazır” yorumunu yaptı. 

Yıldırım konuya dair şu değerlendirmeyi yaptı; “Bugün itibarıyla finansal sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor. Bankalarımız, borsamız çalışıyor. Merkez Bankası işin başında, ihtiyaç olunca gereken her türlü tedbiri almak için hazır bekliyor. Bugün ekonomik göstergelerdeki yaşanan değişim, Türkiye’nin normal günlerdeki değişiminden farklı değil. Değişim normal sınırlarda seyrediyor. Bu da şu demektir, bu darbe demokrasinin, milli iradenin temsilcisi siyasi otorite tarafından bastırılmış, hayat normale dönmüştür, piyasanın verdiği mesaj budur.”

208 ŞEHİT VAR 

Yıldırım darbe kalkışmasında  şu ana kadar tespit edilen 208 şehit olduğunu, bunların 60’ı polis, 3’ünün asker, 145’inin de sivil olduğunu belirtti.