Malezya İtalya’nın ticaret ortağı olmak istiyor

    0
    26

     Malezya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Ahmad Zahid Hamidi, İtalya ile ticari ilişkilerini artırarak, bu ülkenin Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) bölgesindeki ticaret ortağı olmak istediklerini ifade etti.

    Bernama Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, İtalya’da resmi temaslarda bulunan Bakan Hamidi, İtalya ile ikili ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

    İtalya’nın ASEAN bölgesindeki ticaret ortağı olmak istediklerini belirten Hamidi, bu ülke ile ilişkilerde özellikle güvenlik, iletişim, tarım, imalat sanayisi ve turizm alanlarında iş birliğini öncellediklerini dile getirdi.

    Hamidi, İtalyan şirketlerinden daha çok yatırım beklediklerini kaydederek, “İtalya’dan daha fazla teknoloji transfer etmek istiyoruz. Karşılığında da İtalyan ürünleri bölgemizdeki piyasalar yer alacak” ifadelerini kullandı.

    Malezya’nın İtalya ile savunma alanında teknoloji transferi anlaşması bulunuyor. Bu yıl ağustos ayı itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,2 milyar avro seviyesinde gerçekleşti. Malezya, İtalya’ya 466,3 milyon avroluk ihracat yaparken, bu ülkeden 692 milyon avroluk ithalat gerçekleştirdi.  

    Bu yıl eylül ayı itibarıyla İtalyan firmalarının Malezya’daki yatırımları ise 487 milyon avro civarında bulunuyor. Yıl sonu itibarıyla ülkeye gelen İtalyan turist sayısının 45 bin seviyesinde olması bekleniyor.