Lockhart: 15-16 Aralık’ta faiz artırımının oylanması mümkün

0
22

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD ekonomisinin ılımlı şekilde büyümeye devam ettiğini, düşük enflasyonun geçici faktörlerden kaynaklandığının kanıtlandığını ve istihdam piyasasında daha fazla iyileşme görülmesi kriterinin yerine geldiğini belirterek, 15-16 Aralık’ta yapılacak FOMC toplantısında faiz artırımının oylanmasının mümkün olduğunu söyledi. 
   
Lockhart bugün katılacağı bir toplantıda yapacağı konuşmanın basına dağıttığı metninde, “Fed yetkililerinin FOMC toplantısına kadar verileri toplamak için 2 haftaları daha var, ancak ekonomik resmi ve görünümü değiştirecek bir veri gelmediği takdirde faiz artırımına gidilmesi olasılığı çok güçlü” ifadelerine yer verdi. 
   
“ABD ekonomisi global şartlardan ve güçlü dolardan gelen ters rüzgarlara rağmen sağlam bir hızla büyüyüor. Büyümenin bu ılımlı hızının sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz 2 yılda yaşanan aylık ortayama 234 bin istihdam artıyı istihdamda büyüke trendinin gerçek olduğu konusunda önemli güven verdi” diye konuşanLockhart, “Sağlam istihdam artışı ve artan hane halkı gelirleri olumlu bir harcama görünümüne katkı veriyor. Büyüyen talep daha fazla istihdam için cesaretlendiriyor. Bu trendin 2016’da devam edeceğini düşünüyorum.” dedi.