Listerine; “Yemeğini Keşfet 2016” Ana Sponsoru oldu

0
60

Dünyada en çok tercih edilen ağız bakım ürünü Listerine,  bu yılki “Cesaretini Konuştur” teması kapsamında, 23 Nisan Cumartesi günü Bomontiada’da Türk Mutfak Derneği tarafından düzenlenen “Yemeğini Keşfet” etkinliğine “Cesaret Sponsoru” olarak destek veriyor.

Bu yıl ikincisi, “Cesaret” temasıyla düzenlenen “Yemeğini Keşfet”, dünyanın takip ettiği şef ve fikir liderlerinden oluşan konuşmacılarını cesur hikayelerini anlatmaya teşvik ederek, tüm katılımcılarından da yeni ve cüretkar fikirlere açık olmalarını bekliyor ve tüm cesurları Listerine desteği ile lezzet ve keyif dolu bir etkinlikte buluşturuyor.

Listerine’in altı ülkede, kullanıcılarının davranışlarını incelemek üzere yürüttüğü ve 6000’i aşkın kişinin katıldığı global araştırma sonucunda;  Listerine kullanıcılarının, daha cesur oldukları ortaya çıktı.  Yeniliklere hazır, hiç tatmadığı yemeği denemek isteyen, bir gün içinde karar verip seyahate çıkabilen, paraşütle atlamaktan korkmayan Listerine kullanıcılarının araştırma sonuçlarının ardından “Cesaretini Konuştur” teması ve kampanyası global olarak başladı.

Kampanya kapsamında Listerine işbirliği ile gerçekleştirilecek “Yemeğini Keşfet” etkinliği de dünya şeflerinin cesur yemeklerini, farklı yemekleri denemek isteyen cesur lezzetseverlerle buluşturacak.

 Bomonti Bira Fabrikası’nın tekrar hayat kazandığı bomontiada’da gerçekleşecek etkinlik, gastronomi, tarım, sivil toplum girişimleri ve akademi gibi farklı kollardan Türk ve yabancı şefleri, üreticileri, yeme-içme dünyasını gönlünü vermiş fikir liderlerini ve eğitmenleri ilham verici hikayelerini paylaşmaları için aynı çatı altında toplayacak.

“Yemeğini Keşfet” Yoğun Bir Program ile Dopdolu
Etkinlikte tecrübelerini paylaşarak insanlara farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen, hem içerik hem de tasarım olarak cesur ve sıra dışı yaklaşımlarıyla tüm dünyada ve gastronomi sahnesinde ses getiren konuşmacılar bulunuyor.

Aralarında “Fool” dergisinin yaratıcıları İsveçli Lotta ve Per AndersJörgensen, genç yaşta Noma’nın pasta şefi olup 6 senenin sonunda ayrılarak Kopenhag’ın Torvehallerne pazarında bir taco dükkanı açan Meksika asıllı Amerikalı RosioSanchez, ufak üreticilere ve sürdürülebilir tarıma destek vermek, sofra geleneklerini yaşatmak için Beyrut’un ilk çiftçi pazarı Souk el Tayeb’i kuran Lübnanlı Kamal Mouzawak, ünlü İspanyol şef kardeşler Joan, Jordi ve JosepRoca ile birlikte Tire’den Gaziantep’e yaptığı mutfak keşiflerini “TheTurkishWay” filmi ile belgeleyen İspanyol yönetmen LuisGonzález, Sydney’deki restoranları Efendy ve Anason Mezebar’la büyük beğeni toplayan ve IACP tarafından en iyi uluslararası kitap seçilen Anatolia’nın yazarı şef Somer Sivrioğlu, 1999’da açıldığı günden beri bir çok ödüle layık görülen Changa’nın kurucularından Tarık Bayazıt, Bayburt’ta çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarını aynı çatı altında sergileyen ve Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen “2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü”ne layık görülen Baksı Müzesi’nin kurucusu Hüsamettin Koçan, Gelveri Şarapları’nın kurucusu ve üreticisi UdoHirsch, Senaryo Yazarı ve Yönetmen Kerem Deren gibi isimler var.  
 
“Yemeğini Keşfet” konuşmalarla olduğu kadar özellikli sofraları ve ikramlarıyla da katılımcılara farklı bir deneyim yaşatacak.

Kahvaltı ile başlayacak etkinlikte gün boyu MSA yapımı kahvaltılıklar ile Kronotrop’tan kahve ikram ediliyor olacak. Öğle yemeğinde Culinary Backstreets tarafından tasarlanıp sokak satıcılarının hazırladığı, İstanbul sokak yemeklerinden bu kültürü en iyi yansıtacak bir seçki sunulacak. Akşam yemeğinde ise uçsuz bucaksız bir sofra, İstanbul’un tarihi lokantalarının en çok bilinen imza mezeleriyle donatılacak, canlı müzik performansları ve çeşitli sürprizler katılımcıları bekliyor olacak.
 
YEMEĞİNİ KEŞFET 2016 KONUŞMACILAR
Anne Georget , Yönetmen- ImaginaryFeasts, Paris
AnselMullins, Kurucu- CulinaryBackstreets, İstanbul
KamalMouzawak, Kurucu – Souk El Tayeb, Beyrut
Kerem Deren – Senaryo Yazarı ve Yönetmen, Yazı Odası, İstanbul
Lisa Abend, Gazeteci- TIME, Kopenhag
Lotta ve Per AndersJörgensen, Kurucular – Fool Magazine, Malmö
LuisGonzález, Yönetmen- TheTurkishWay, Madrid
Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Kurucu- Baksı Müzesi, Bayburt
Prof. Neş’e Bilgin, Bölüm Başkanı – Moleküler Biyoloji, İstanbul
RosioSanchez, Şef- Hija de Sanchez, Kopenhag
Serkan Güzelçoban, Şef- HandicapRestaurant, Künzelsau
Somer Sivrioğlu, Şef- EfendyBalmain& Anason Mezebar, Sydney
Tarık Bayazıt, Kurucu- Müzedechanga, İstanbul
UdoHirsch, Üretici- Gelveri Şarapları, Güzelyurt