Lionel Messi vergi kaçırmaktan hapse girebilir

    0
    27

    Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi’nin başı vergi kaçırma suçlamalarıyla dertte.  “Les Echos” gazetesinde yer alan habere göre, vergi kaçakçılığıyla suçlanan Lionel Messi ve babası Jorge İspanya’da mahkeme karşısına çıkacak.

    Katalonya Yüksek Mahkemesi bu yönde bir karar alırken, Barselona mahkemesi savcısı daha önce yaptığı açıklamada, 2013 yılından beri bu tür suçlamalara maruz kalan Messi’nin aslında “masum” olduğu, babasına körü körüne inandığı için yolsuzluk olaylarından haberdar olmadığı yönünde bir karar açıklamıştı.

    Ancak Katalonya Yüksek Mahkeme yargıcı, Lionel Messi her ne kadar olan biten her şeyden haberdar olmasa da, ünlü futbolcunun isim hakkından elde ettiği gelirinin büyük bir bölümünü, vergi cennetleri olarak bilinen Belize ve Uruguay’daki  paravan şirketler aracılığıyla transfer ettiğinin “bilincinde olduğu”nu belirtti.

    Messi ve babasının bu şekilde 2007 ila 2009 yılları arasında 4,2 milyon euro’yu hesaplarına geçirdikleri kaydediliyor.

    Ünlü futbolcu ve babasının suçlu bulunmaları halinde 22 aya varan hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerine dikkat çekiliyor. Barselona’da görülecek davanın tarihi henüz açıklanmadı.