LINE’ı çökertene 20 bin dolar ödül

0
29

Aylık 200 milyonu aşan aktif kullanıcısı bulunan anlık mesajlaşma platformu LINE, mesajlaşma uygulamasının Android ve iPhone versiyonlarında güvenlik açığı bularak bildiren kullanıcılarını ödüllendirecek. 24 Ağustos – 23 Eylül 2015 tarihleri arasında LINE’ın sistemindeki potansiyel güvenlik açıklarını tespit ederken kullanıcı raporları değerlendirmek için oluşturduğu “LINE Bug Bounty”programı kapsamında düzenlenecek olan etkinlikte, kullanıcılar 500 dolar ile 20 bin dolar arasında değişen para ödüllerinin sahibi olabilecek.

211 milyon kullanıcıya ulaştı
Teknoyo’nun habeirne göre, ödüller, rapor edilen sistem açığı kapatılıp, hata ve rapor eden kişinin adı duyurulduktan sonra kazanan kişilere verilecek. Yalnızca LINE 5.2 ve üstü versiyonlarla sınırlı tutulan programda, LINE tarafından bilinen açıkları rapor eden kullanıcılara ödül verilmeyecek. Ayrıca LINE’ın mesajlaşma uygulaması dışındaki aile uygulamaları program kapsamında bulunmuyor.

2011 yılında açılan Japonya merkezli LINE’ın mesajlaşma uygulamasını, Türkiye dahil 230’dan fazla ülkeden toplam 211 milyon kullanıcı aktif olarak kullanıyor. 

Bire bir ve grup mesajlaşma imkanı sağlayan uygulama üzerinden yurt içi ve yurt dışı ücretsiz sesli ve görüntü arama yapılabiliyor. Popüler sticker’lar da paylaşılabiliyor. 140 bin sticker seti ve 7 bine yakın emoji sunan LINE’da mobil oyunlar da oynanabiliyor.