LG’nin yeni akıllı telefonu G4 tanıtıldı

0
51

Samsung’un Galaxy S6 ve S6 Edge’yi satışa çıkarmasının ardından gözler LG’ye çevrilmişti. G2 ve G3’le kullanıcıların beğenisini kazanan teknoloji devinin yeni akıllı telefonu LG G4, aralarında İstanbul’un da olduğu birkaç şehirde birden aynı anda tanıtıldı. LG’nin bir ilki gerçekleştirerek lansmanını İstanbul’da da gerçekleştirmesi, şirketin Türkiye pazarına önem verdiğini kanıtlamış oldu.

Peki LG’nin Galaxy S6 civarında bir fiyatla satışa sunulması beklenen yeni telefonu kullanıcılarına ne yenilikler sunacak. Lafı çok uzatmadan LG G4’ün teknik özelliklerine geçelim.
 
Teknoyo.com’un haberine göre LG G4, 5.5 inç boyutunda ve 1440×2560 True HD çözünürlük sunan bir ekrana sahip. Ancak LG G4’teki bu ekran aslında dünyada bir ilki temsil ediyor. ‘Quantum display’ olarak adlandırılan yeni bir teknolojiyi barındıran LG G4, böylelikle daha doğru renkleri en az enerjiyi sağlayarak kullanıcılara sunuyor.
 
>> Karı yüzde 40 düştü, Samsung umudunu Galaxy S6’ya bağladı

8 çekirdekli ve 1.8 GHz’lik işlemci gücüne sahip olan Qualcomm Snapdragon 808 işlemci kullanan LG G4, 3 GB RAM ve 16 megapiksellik kamerasıyla oldukça dikkat çekiyor. LG G4’ün bataryası ise 3000 MAh olarak açıklandı. Bu da kullancıların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde.
 

TASARIM KALİTESİ ARTTI
LG G4, göz dolduran teknik özelliklerinin yanı sıra tasarımıyla da oldukça dikkatleri üzerine çekiyor. Malzeme kalitesinin oldukça arttırıldığı dikkat çeken LG G4’ün arka tarafı tamamen deri kaplama. Arka kısmın ortasından geçen dikiş izleri ise LG G4’e oldukça şık bir hava katmış.
 
LG’nin akıllı telefon modeli 30 dakika içinde yüzde 60 kadar şarj olabilecek. Hazır laf şarjdan açılmışken LG G4’te kablosuz şarj özelliğinin de olabileceğini paylaşalım. Laf çok uzatmadan LG G4’ün teknik özelliklerine geçelim.
 
LG G4’ün Mayıs ayının ortalarına doğru Türkiye’de satılmaya başlanacak. Ancak  LG G4’ün Türkiye’deki satış fiyatı ise henüz belli olmadı. Önümüzdeki günlerde yeni akıllı telefonun fiyatı açıklandığında sizlerle paylaşacağız.

 İŞTE LG G4’ÜN TÜM ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI

5.5 inçlik 1440×2560 çözünürlükte True HD 
Gorilla Glass 4 ekran koruma teknolojisi
8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 işlemci
16 megapiksellik arka kamera
5 megapiksellik ön kamera
Kablosuz şarj özelliği
Adreno 430 Grafik işlemci
3 GB RAM
32 GB veya 64 GB depolama kapasitesi
128 GB’a kadar MicroSD kart desteği
4G bağlantı