Lexus’tan ultra lüks yat atağı

0
91

Fortune.com’da yer alan habere göre, Lexus’un ürettiği 20 metrelik ultra lüks yatlar ABD’de gelecek yılın ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak. Söz konusu tasarım 15 kişiyi ağırlayacak kapasitede bir salon, özel banyoların yer aldığı üç yatak odası ve ayrıca mürettebat için de ayrı bölümler içerecek. Lexus’un Başkan Yardımcısı Shigeki Tomoyama yatın fiyatını açıklamadı ancak kendi kategorisindeki diğer yatlarla benzer bir rakamdan pazara sunulacağını belirtti. (Örn; Sunseeker’ın 20 metrelik yatı 3 milyon dolardan satılıyor.)
Lexus yat işiyle, eşya ve objelerden çok aktiviteye para harcamak isteyen zengin kesimi hedefliyor.
Analistler, yat satın alındığında sadece bir gövde değil aynı zamanda bir deneyim de satın alındığını belirtiyorlar.
Söz konusu yatın mühendislik tarafı Toyota Marine tarafından gerçekleştirilecek. Bu yatın daha küçük bir versiyonu tamamen karbon fiber kompozitten üretilirken, yeni model karışık malzemeden üretilip, fiyat düşürülecek.
Aslında Lexus denize açılan tek otomobil üreticisi değil; Mercedes de 2016 yılında sınırlı sayıda ürettiği yatlarını satışa çıkardı; BMW ise konsept yat tasarımıyla 2011 yılından beri ilgili. Ancak Lexus’un farkı daha kitlesel üretim yapacak olması.