Levent Kırca’nın cenazesi ne zaman, nerede?

0
64

Levent Kırca bir süredir tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Tüm Türkiye’yi yasa boğan usta sanatçı bugün Levent Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ünlü tiyatrocu Levent Kırca’nın oğlu Umut Kırca,”Çok üzgünüz. Perişan durumdayız. On gündür burada, hastanedeyiz. Bütün kardeşler olarak burdaydık. On gündür çok ağır durumdaydı kendisi. Ona destek olmaya çalıştık. Çok önemli bir sanatçıydı. Elli yıldır büyük işler yaptı Türkiye’de. Fazla söyleyebilecek birşeyimiz yok ” ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

Babalarının değerli bir insan olduğunu ifade eden Oğulcan Kırca ise,” Çok değerli bir insaydı. Allah sevenlerine, yakınlarına sabır versin. Hiç beklemediğimiz birşeydi. Kolay alışamayacağımız bir durum. Etkisi uzun sürecek” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: LEVENT KIRCA TOPLUMUN GÜCÜYDÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sanatçı Levent Kırca’nın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu mesajında; “Büyük bir halk sanatçısını, özgür, onurlu bir Cumhuriyetçiyi kaybettik. Levent Kırca toplumumuza ayna tutan ve insanımızın güzelliğini, saf ve temiz hiciv zenginliğini yaşatan, gerçek bir emekçiydi. Kırca gibi yöneticilerle alay edebilen sanatçıların baştacı edildiği bir Türkiye’den, toplumla alay eden yöneticilerin başta olduğu bir Türkiye’ye maalesef geldik.. Levent Kırca toplumun gücüydü.. Kaybımız büyüktür. Sanatını, hatırasını, eserlerini yaşatalım.. Ruhu şad olsun..”