Lagarde: Yunanistan’ın çıkışı bir olasılık

0
24

IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmasının bir olasılık olduğunu, ancak bunun euronun sonuna dair bir sinyal olmayacağını söyledi. 

Almanya’da yayınlanan Franfurther Allgemeine Zeitung’a “Yunanistan’ın borç problemlerine gelecek birkaç gün içinde geniş kapsamlı bir çözüm bulunması çok muhtemel değil” diye konuşan Lagarde, “Yunanistan’ın Euro Bölgesin’den çıkması bir olasılık. Ancak böyle bir adım parkta yürümek gibi olmayacak” dedi. Lagarde, Yunanistan’ın çıkmasının 
muhtemelen euronun sonunun geldiği anlamına gelmeyeceğini de vurguladı

ANLAŞMA OLMAZSA YUNANİSTAN 7,2 MİLYAR EUROYU ALAMAYACAK

Euro Bölgesi’nden bir yetkili, Yunanistan’ın cari kurtarma planı çerçevesinde varolan 7,2 milyar euroyu, kreditörler ile gelecek haftasonuna kadar bir anlaşmaya varmadığı takdirde alamayacağını söyledi. 
 
Yetkilinin verdiği bilgiye göre bu mesaj, dün gerçekleştirilen Euro Bölgesi maliye bakan yardımcıları telekonferansı ile Yunanhükümet yetkililerini iletildi. 

Euro Bölgesi yetkili yaptığı açıklamada, “Haziran sonuna kadar bir yardım dilimi alınabsilmesi için gelecek hafta sonuna kadar bir çeşit anlaşmanın sağlanması gerekli. Ancak bu şekilde anlaşma 
11 Haziran’da yapılacak Euro Çalışma Grubu toplantısında ve sonra Eurogroup’ta sonuçlandırılabilir ve onaylanabilir. Eğer gelecek hafta sonuna kadar bir anlaşma olmaz ise Haziran ayı sonuna kadar Yunanistan’a ödeme yapılması mümkün olmaz ve para kaybedilir” diye konuştu.