Lagarde: Global toparlanma yavaş ve kırılgan

0
23

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, global ekonomide toparlanmanın çok yavaş, çok hassas ve çok dengesiz olmaya devam ettiğini söyledi.

IMF Başkanı, Asya’nın en büyük 3’üncü ekonomisi Hindistan’ı bulutlu küresel ekonomi ufkunda nadir parlayan nokta olarak tanımladı. Lagarde, “Hindistan’ın bütçesi doğru yolda, yüksek altyapı harcamalarını ve Hindistan’ın esnek enflasyon hedeflemesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Lagarde, “İleriye dönüp baktığımızda düşük petrol fiyatları ve faizler nedeniyle bazı güzel gelişmeler olabilir ancak halen kırılgan küresel ekonomi iyileşmesinde büyük riskler mevcut” dedi.

Küresel büyüme beklentilerinin 2015’te yüzde 3.5, 2016’da ise 3.7 olduğunu belirten Lagarde, “Böylesi bir krizin ardından büyümenin daha güçlü olmasını beklerdik” ifadesini kullandı.

Merkez bankaları arasındaki ayrışmanın finansal piyasalarda aşırı dalgalanmalarla sonuçlanabileceğini ileten Lagarde, “ABD ve İngiltere’deki toparlanma umut verici fakat Euro Bölgesi ve Japonya’daki büyüme oldukça düşük. Yunanistan’da yapısal reformların uygulanması gerekli. yumsuz para politikaları, finansal piyasalarda aşırı votaliteye yol açabilir.” dedi.