Lacoste pazarı sarsmaya hazırlanıyor

0
127

Saat modasıyla beraber değişen tüketici tercihlerine dikkat çeken Movado Group Lacoste Saatleri Avrupa Bölge Müdürü Simon Sanchez, Türkiye’ye yaptığı kısa ziyarette trend olan tasarımların teknoloji odaklı olduğunu söylüyor. Sanchez, üretim şartları kolaylaştıkça dizaynların da ürüne çok rahat aktarılabildiğine değiniyor. Türk tüketicisinin beğenilerine yönelik 2016’da daha da iddialı ürünlerle pazarda yer alacaklarını söylüyor.
 
2015’te döviz kurlarındaki artış, Türkiye’deki satışlarınızı nasıl etkiledi? Cironuzda ne kadar artış öngörüyorsunuz?
Çeşitlilik odaklı proaktif stratejimiz sayesinde kur etkilerini en aza indirgedik. Türkiye’deki iş ortağımız Günsal Saat ile yakın çalıştık. Kilit ürünlerde stratejik fiyat uygulamalarına gittik. Bu çaba Lacoste saatlerinin Türkiye pazarındaki yerini daha da güçlendirdi. 2014’te güçlü yeniliklerin lansmanını yaptık; örneğin Lacoste12.12 ailesi… Koleksiyon, Türkiye’de hızlı şekilde başarıya ulaştı ve global marka algısını güçlendirme stratejimizin bir parçası oldu. Lacoste’un spor, şık DNA’sı ve üretilen ürünler sayesinde 2015 için olumlu geri dönüşler aldık. 2015 sonunda geçen seneye göre ciromuzda yüzde 12 artış bekliyoruz.

Türkiye, orta gelir grubunda İsviçre saatlerinin de aktif olduğu bir pazar. Lacoste ise saat modası segmentinde İsviçre saatlerinden daha geniş bir hedef kitleye hitap ediyor. Madalyonun diğer tarafında ise, bu segmentte rekabet çok daha fazla hakim. Başarılı Lacoste marka imzasına saygı duyarak, müşterilerimize ikonik ve eşsiz saatler sunmak birinci önceliğimiz. Tüketici alışkanlıklarını bilmek ve onları anlamak mesajımızı nihai tüketiciye ulaştırmakta temel kriterimiz.
 
Markalı saat pazarının gelişimi için neler söylersiniz? 2016’da neler yapmayı planlıyorsunuz?
Moda, saat konusunda çok güçlü. Özellikle akıllı saatler dikkat çekiyor. Bu sadece üst segmentteki kitle için geçerli değil. Sektör akıllı saatler üzerine yatırım yaptı. Markalar bu yeni trendle yakından ilgili. Bu durum sürdürülebilir olur mu bilmiyorum ama Lacoste olarak bu yenilikleri yakından takip ediyoruz. Diğer yandan köklerimize derinden bağlıyız. Lacoste olarak DNA’mızı koruyarak, spordan ilham alan, tasarımı ilgi çeken şık ürünler tasarladık. Bu özelliğimiz bizi diğer markalardan ayırıyor. 2016’da yeniliklerimiz olacak. Türkiye distribütörümüz Günsal Saat ile pazar hakkında geri bildirimler alıyoruz. Türk tüketicisinin zevklerini öğreniyoruz. Buna göre de tasarımı güçlü ürünlerle 2016’da iddialı olacağımızı söyleyebilirim. Türk tüketicilerin beğeneceği yenilikleri önümüzdeki dönemde sunmak için gerçekten çok heyecanlıyız.
 
Türkiye’de gelişen saat kültürü için ne dersiniz? Türkiye pazarında en fazla sattığınız model hangisi?
Saat, zamanı gösteren araç olmaktan öte artık vazgeçilmez bir aksesuar. Türkler saatten anlıyor. Türkiye’de saat sektörü son 10 yılda güç kazandı. Türk tüketicisi daha çok renk ve kaliteye önem veriyor. Bu kombinasyona iyi bir Lacoste DNA’sı eklerseniz kazanıyorsunuz. En çok sattığımız model, Lacoste.12.12 koleksiyonu. Kayış ve kadranın aynı renkten oluştuğu koleksiyon; hareketli, canlı ve cesur öğeleri bir arada barındırıyor. Koleksiyon pembe, yeşil, mavi, gri, beyaz ve siyah renkli seçeneklere sahip. Güçlü marka kimliği, iyi fiyat ve kalite bu seride öne çıkan detaylar. Baktığımızda globaldeki başarımızın Türk pazarına da yansıdığını söylemek mümkün. Koleksiyonun ismi 30’larda üretilen ve moda sektöründeki en ikonik ürünlerden biri olarak yer alan Lacoste Polo’dan geliyor. Bu sene kronograf modellerini piyasaya sürdük ve şimdiden bu seri Türkiye’de en çok satan ürün haline geldi.