Lacker: Faiz artırımı için nedenler güçlü

    0
    21

    Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, kısa vadeli faiz oranlarının artırılması için çağrısını tekrarladı. Lacker, enflasyon baskısını kontrol altında tutmak için önleyici sıkılaştırma yapması gerektiğini savundu. 
       
    Lacker katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, “Enflasyon baskıları şu anda uzak ve teorik endişe olarak görülebilir, ancak ihtiyati bir ön adım gelecekte daha sert bir adım atılmasına neden olabilecek öngörülmesi zor bir durumun ortaya çıkmasını engeller” dedi. 
       
    Eylül ayındaki FOMC toplantısında politika faizinin artırılmasını savunan 3 üyeden biri olan Lacker konuşmasında, Fed’in politika faizinin şu anda yüzde 1,5 veya daha yukarı bir seviyede olması gerektiğini de söyledi. 
       
    Lacker, “Son ekonomik veriler işlerin şu anda oldukça iyi olduğunu gösteriyor. Enflasyon yüzde 2 hedefinin altında olmaya devam ediyor. Ancak enflasyon üzeinde baskı yaratan enerji fiyatlarında düşüş veABD Doları’nda değerlenmenin etkileri ortadan kaybolmakta. Enflasyon bekleyişlerinin iyi çıpalanmadığına dair kanıt yok. Para politikasının ekonomiyi canlandırmak için agresif kullanımı ters tepebilir çünkü er yada geç enflasyonda artışa yol açacak” diye konuştu.