Kuroda: BOJ genişlemeci tedbirleri artırmaya hazır

    0
    29

    Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, döviz kurlarındaki hareketlerin BOJ’un fiyat istikrarı hedefine ulaşmasını tehlikeye sokması halinde Banka’nın ek parasal gevşeme tedbirleri almaya hazır olduğunu söyledi.
         
    Kuroda, “Kurların ekonominin temel göstergelerini yansıtacak bir şekilde istikrarlı hareket etmeleri arzu edilen durumdur, ancak piyasalar her zaman bu şekilde hareket etmes, Eğer kurlardaki haraketler bizim fiyat istikrarı hedefinin yakalama kabiliyetimizi etkiler ise ek gevşeme adımları atarız” diye konuştu.

    Kuroda, ekonominin ılımlı bir şekilde toparlanmaya devam ettiğini, ancak özel sektör tüketiminin hayal kırıklığı yaratacak düzeyde zayıf kaldığının farkında olduklarını söyledi. 
       
     Parlamentoda konuşan Kuroda, “Tüketimin yeterince güçlü olmadığıdoğru. Ücretlerde artış ve hanehalkı gelirinin yükselmesi tüketicilerin harcamalarını artırmaları için kritik önemde” dedi.
         
    Kuroda ayrıca, BOJ’un yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirme planı olmadığını da belirtti. 

    Konuşmasında, BOJ’un cari gevşek para politikasından çıkma zamanı geldiğinde faiz ayarlaması ve BOJ bilançosu ile ne yapılacağının çözülmesi gereken iki konu olduğunu ifade etti ve bu faktörlerin en iyi nasıl ayarlanacağını ultra gevşek para politikasının sonuna gelindiğinde ortaya çıkacak ekonomik gelişmelerin belirleyeceğini vurguladı.