Kripto Teknolojileri, İyilik Hareketlerine Dönüşebilir

0
1115

“Kripto paralar, güvenli ve merkeziyetsiz bir ekonomi yaratıyor” diyen Boji Token Türkiye Müdürü Ümit Coşgun, blokzincirinin, fikirlerin maddi ve manevi yardımlara, iyilik hareketlerine dönüşmesi için zemin oluşturduğuna da dikkat çekiyor.

İstanbul’un fenomen sokak köpeğinden ilham alan ve haziran ayının en çok kazandıran token projesi olan Boji Token, barınaklardaki köpeklere umut oluyor.

Boji Token ne zaman, hangi amaçla kuruldu?

Boji Token’ı, toplu taşıma araçlarını İstanbullularla birlikte kullanan ve çok kısa sürede bir kent fenomenine dönüşen sokak köpeği Boji’den ilhamla 3 Nisan 2022’de hayata geçirdik. Tamamen merkeziyetsiz bir proje olma hedefiyle yola çıkan Boji Token, şeffaflık ve açık iletişim temeli üzerine inşa ediliyor ve odağına topluluğu alıyor. Yakında NFT koleksiyonlarına ve pazaryerine, merkeziyetsiz borsaya ve metaverse platformuna dönüşecek kapsamlı bir projenin ilk adımı olan Boji Token ile hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek olarak özetleyebileceğimiz vizyonumuz için çalışmaya başladık.

Boji Token’ın şimdiye kadar ortaya koyduğu değeri paylaşabilir misiniz?
Binance Smart Chain blokzinciri üzerinde geliştirilen Boji Token, piyasaya toplamda 700 trilyon adet sürülecek. Projenin en önemli özelliğinin, işlem ücretlerinden elde edilen değerin % 2’sinin bir bağış fonuna aktarılması olduğunu söyleyebiliriz. Bu bütçe, Boji Force adını verdiğimiz ve 100’ü aşkın gönüllüden oluşan topluluğumuzla gerçekleştirdiğimiz barınak ziyaretlerimizde sokak hayvanlarının koşullarını iyileştirmek için kullanılıyor.

Yakın zamanda Tekirdağ Köpek Köyü’nde 500’ü aşkın hasta köpeğe yardım ettik. PancakeSwap üzerinden ulaşılabilen Boji Token, Coinmarketcap verilerine göre haziran ayında en çok kazandıran kripto para oldu.

Blokzinciri teknolojileri sosyal sorumlulukla nasıl ilişkileniyor?
Blokzinciri teknolojileri, topluluk kavramı üzerine temelleniyor. Bir projeyi başarıya ulaştıran yegane şey, topluluğun gücü. Bu yönüyle, gönüllülerin dayanışmasını ve topluluk oluşturmasını esas alan sosyal sorumluluk, blokzinciriyle doğrudan kesişiyor. Ayrıca kripto paralar, güvenli ve merkeziyetsiz bir ekonomi de yaratıyor. Blokzinciri, fikirlerin maddi ve manevi yardımlara, iyilik hareketlerine dönüşmesi için zemin oluşturuyor.

Kripto projelerinde tema ve konseptin önemi hakkındaki görüşleriniz nedir?
Kripto paralarda yaşanan düşüşler, tema ve konseptin önemini bir kez daha ortaya koydu. Ortak değerler, ilgi alanları, vizyon ve misyon, toplulukları buluşturan temel unsurlar olarak konumlanıyor. Bir konsept etrafında oluşturulmayan proje fikirleri ilk aşamadan sonra değerini yitirebiliyor. Ayrıca tema ve konsept, projelerin yol haritalarını belirleyebilmeleri konusunda da rehber oluyor. Boji’nin bir blokzinciri projesine ilham olmasının sebebi, sevimli köpeğin kısa zamanda İstanbullular için bir değere dönüşmesi.