Gate.io Startup Globale Taşıyacak

0
3180

Bitcoin’in ortaya çıktığı 2008’den bu yana çok yol kat eden kripto varlıkarın sayısı, CoinMarketCap verilerine göre 9 bine yaklaştı. Artan rekabet, potansiyeli yüksek yeni projelerin daha çok kişiye ulaşmasını güçleştirse de, küresel kripto para borsası Gate.io, Startup programıyla nitelikli projelerin ekosisteme kazandırılması için çalışıyor.

Kripto analitiği alanında önde gelen platformlardan biri olan CoinMarketCap’te listelenen kripto para birimlerinin sayısı 9 bine yaklaştı. Başka bir platform olan CoinGecko’nun tahminlerine göre ise her yıl ortalama 947 kripto para birimi değerini sıfırlayarak “ölü kripto para birimleri” arasına katılıyor. Her geçen gün genişleyen kripto ekosisteminde artan rekabet, potansiyel vaat eden, kullanıcı odağında yenilikler sunan kripto para projelerinin hedefledikleri kitleye ulaştırmasını güçleştiriyor. Bir yandan da yatırımcıların fırsatlara erişim alanını kısıtlıyor. 

Küresel kripto para borsası Gate.io, bu duruma karşılık olarak, bir anlamda ön satış platformu olan Gate.io Startup adını verdiği yenilikçi bir çözüm geliştirdi. Hem yatırımcıyı hem de ekosistemi destekleyen bu platformun ayrıntılarını, Küresel Büyüme Operasyonları Müdürü Temir Gökalp anlattı. 

“Launchpad değil, kuluçka merkezi”

Temir Gökalp, Gate.io Startup’ın tanımını “Kullanıcıların herhangi bir fon gerektirmeden yatırım yapabildiği ve fırsat projeleri değerlendirebildiği, çok basit adımlarla katılabildiği bir Gate.io ürünü” şeklinde yapıyor. Dünya çapında 14 milyonu aşkın kullanıcıya dünyanın en büyük token lansman platformunu sunduklarını dile getiren Temir Gökalp, 

“Gate.io Startup, farklı kripto para borsalarında da yer alan launchpad ürünlerine benzetiliyor. Launchpad’ler yeni çıkan projelere, halka açık olarak listelenmeden önce, erken dönemde yatırım yapma fırsatı tanıyor. Ancak bu platformlar genel çekiliş biletleriyle çalışır ve bu da adil bir ön satış sürecinin önüne geçer. Ayrıca kripto para projelerine sunulan destekler, genellikle ön listelemenin ötesine geçmez” ifadelerini kullanıyor. 

Gökalp’a göre Gate.io Startup, bir launchpad’den ziyade, kuluçka merkezi olarak konumlanıyor. Zira “Bir projenin Gate.io Startup aracılığıyla Gate.io’da listelenmesi, o proje için önemli bir kilometre taşı. 

“Yeni hazineler Gate.io Startup’tan çıkıyor”

224’ten fazla pazarda aktif olarak faaliyet gösteren Gate.io’nun Küresel Büyüme Operasyonları Müdürü Temir Gökalp, kripto para ekosisteminde kimi zaman çok büyük fırsatlar oluştuğunu, ancak ekosistem genişledikçe bu fırsatları keşfetmenin zorlaştığını hatırlatıyor. Bu fırsatların sektörde “gem”, yani Türkçe karşılığıyla “hazine” olarak adlandırıldığını dile getiren Temir Gökalp, “Gate.io Startup, bir anlamda kriptonun o güvenilir hazineler çıkardığı dönemleri geri getirmek için çalışıyor. Zira bu dönemlerde trend olan pek çok gem veya ‘meme’ token’ın yolu Gate.io Startup’tan geçti. Bugün de bir yatırımcı, şayet Gate.io tarafından listelenen bir Startup’a yatırım yapıyorsa, güvenilir bir limanda fırsat yakalama şansına sahip oluyor. Yatırımcılar bilinmeyen bir platformda, potansiyel gördükleri ama tereddüt ettikleri bir projeyle varlıklarını riske etmek yerine, Gate.io Startup’a katılan projelere yatırım yapıyor. Bu anlamda yeni hazineler Gate.io Startup’tan çıkıyor” diye konuştu.

“Güvenliği, projeleri titizlikle seçerek üst seviyeye çıkarıyoruz” 

Gate.io Startup’a duyulan güvenin arkasındaki en büyük sebebin, yürüttükleri titiz değerlendirme süreçleri olduklarını kaydeden Temir Gökalp, Gate.io dünya çapında faaliyet gösteren ve 14 milyonu aşkın kullanıcının güvendiği bir borsa. Oldukça yetkin ve kripto ekosisteminin inceliklerini bilen bir ekibimiz var. Gate.io Startup’ta listelediğimiz tüm yeni kripto para projeleri, bu ekibin titiz denetiminden geçiyor. Temeli sağlam olan, ekosistemde yeni bir fırsat oluşturabilecek, bir probleme çözüm getiren, yarın vaat eden projeleri tercih ediyoruz. Kullanıcılar, gördükleri, ayrıntılarını öğrendikleri, bilgilerini inceledikleri projelere yatırım yapıyor. Bu da kullanıcı güvenini üst seviyeye çıkarıyor. Ekosistemin gelişimine katkıda bulunurken, yatırımcılarımızı korumayı birincil önceliğimizde tutuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adil bir paylaşım modeli

Startup programının son kullanıcıya faydası açık ve launchpad yaklaşımından bu yönüyle de farklılaşıyor. Müşteri tanıma 2 (KYC 2) aşamasını tamamlayan ve spot cüzdanında 10 dolar bakiyesi olan Gate.io kullanıcıları, Startup kapsamında ön lansmanı yapılan projelere ortak olabiliyor. Bu yönüyle Gate.io Startup’ın hem herkese yeni projelerle tanışma fırsatı sunduğunu, hem de yeni kripto projeleri için alternatif bir finansman kaynağı da oluşturduğunu dile getiren Gate.io Küresel Büyüme Operasyonları Müdürü Temir Gökalp, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: 

“VIP programımızı Gate.io Startup programıyla entegre çalıştırıyoruz. Bu sayede Gate.io spot hesabında daha çok bakiye tutan, daha çok Gate.io ekosistem token’ı GT Token’a sahip olan ve 30 günlük işlem hacimleriyle öne çıkan kullanıcılar VIP seviyelerini yükseltebiliyor. Bu da Startup programından alacakları payı belirliyor. Örneğin VIP1 seviyesindeki bir kullanıcı, Startup’ta listelenen yeni kripto projesinden 10 abonelik payı alırken, VIP10 seviyesine ulaşmış bir kullanıcı, 1.500 abonelik payı alma hakkına sahip olabiliyor. Başka bir deyişle Startup’tan alınacak pay oranı, VIP seviyesiyle doğru orantılı bir biçimde artıyor. Bu sayede projenin hem 14 milyonu aşkın kullanıcımıza ulaşmasını sağlıyoruz, hem de en az 20 bin VIP kullanıcımızın projeden hisse almasını mümkün kılıyoruz. Doğru projeyi, doğru yatırımcılarla adil bir paylaşım modelinde buluşturuyoruz.”