Yapay zeka cildinizi de güzelleştirecek

0
76

Kozmetik üreticileri artık ileri teknoloji çözümlerini yüzünüze uygulamak istiyor.

Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Şovu’nda Procter & Gamble, L’Oreal ve Neutrogena gibi şirketler yeni geliştirdikleri güzellik aygıtları ve uygulamalarını sergilediler.

Nielsen verilerine göre, güzellik sektörü diğer herhangi bir hızlı tüketim ürünleri sektörüne göre çok daha fazla trendlere göre hareket ettiğinden, markaların rekabetçiliği korumak için teknolojiye yönelmeleri sürpriz değil. Nitekim 2017 yılında 532 milyar dolar değerinde olan küresel kozmetik pazarının 2023 yılında 863 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Procter & Gamble, kullanıcıların cilt yaşını hesaplamalarını sağlayan mevcut online Skin Advisor uygulamasına yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Olay Future You Simulation adlı bu inovasyon bir algoritmadan yararlanarak kullanıcılara farklı senaryolarla, örneğin düzenli olarak güneşten koruyucu krem kullanılmaması halinde, cildin ve yüzün neye benzeyeceğini gösteriyor.

L’Oreal de kişiselleştirmeye kaynak ayırıyor. Cilt pH’ını gerçek zamanlı olarak takip eden giyilebilir yapışkan bir cilt sensörü ortaya koydu. Bazı araştırmalar pH ve enflamasyon arasında bağlantıya işaret ettiğinden cihaz egzama, kuruluk ve akne gibi sorunları olan insanlara test ve gözlem olanağı sunuyor. Bu yeni aygıtı geliştirenler, sensörün mikro kanallarını kullanarak çok az miktarda ter örneği alıp 15 dakikada doğru bir pH analizi sunabiliyorlar.

Neutrogena ise MaskiD adlı yeni bir ürüne sahip; kullanıcıların telefonlarına bağlayarak yüzlerini analiz etmelerini sağlayan bu cihaz, kullanıcının yüzünü ölçüyor ve daha sonra hedeflenen tedavilerle kişiye özel maske sunuyor.

Güzellik mağazaları da ileri teknolojili

Öte yandan, güzellik teknolojisi yalnızca cihazlar ve uygulamalarla sınırlı değil. Procter & Gamble’ın Japon kozmetik markası SK-II, Mayıs 2018’de Tokyo’da ve daha sonra Şanghay ve Singapur’da lanse edilen Future X Smart Store modeliyle geliyor. Mağaza yüz tanıma, bilgisayar görüntüsü ve yapay zeka gibi bir teknolojiye sahip. Tüketiciler burada cilt analizi yapabiliyor ve sonuçları interaktif cilt bakım duvarında görebiliyorlar.

Tüm bu yenilikler şimdilik deneme aşamasına ancak kozmetiğin geleceğinin artık ileri teknolojiyle daha fazla iç içe olacağı aşikâr. (cnnmoney.com/çev: Anahid Hazaryan)