Kodris ile 7-16 Yaşındaki Çocuklar Kodlamayı Öğreniyor

0
874
Kodris CEO’su Koray Uzel

2017’de Koray Uzel tarafından kurulan ve 7-16 yaş aralığındaki çocuklara kodlama mantığını ve uygulamasını öğretmeyi amaçlayan Kodris, oyunlaştırılmış müfredatıyla 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip çocuklar yetiştirirken, eğitim teknolojileri sektörünün unicorn’u olmayı hedefliyor.

Bilginin hızına yetişilemeyen, dijitalleşmenin altın çağını yaşadığımız bir dönemde, ebeveynler de çocuklarının uygun yetkinlikleri kazanmasını istiyor. 21. yüzyıl yetkinliklerinden söz ettiğimizde akla tasarımsal, algoritmik ve analitik düşünme, üretkenlik ve problem çözme gibi beceriler geliyor. 2017’de Koray Uzel tarafından kurulan Kodris, Türkiye’nin köklü üniversitelerinin eğitim fakülteleriyle işbirliği yapılarak geliştirilen ve dünyanın en büyük eğitim markalarından biri olan Pearson tarafından onaylanan oyunlaştırılmış kodlama müfredatıyla çocukları 21. yüzyıla hazırlamayı görev ediniyor.

HER KITADAN MÜŞTERI, ÜÇ FARKLI DIL SEÇENEĞI
Oyun tabanlı öğrenme yöntemiyle Python programlama dilini öğrenmenin en kolay ve eğlenceli yolunu sunan Kodris, sınıf seviyelerine göre özelleştirilen müfredatıyla öne çıkıyor. Kodris bugün yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın farklı ülkelerinde de kullanılıyor. 2021’de ilk yurt dışı satışlarına başlayan şirket, Afrika’da 49 ülkede aktif olarak satılıyor. Bunun yanı sıra Kosova, Azerbaycan, Birleşik Krallık ve ABD’de de hızlı bir satış büyümesi yaşayan Kodris’in Türkçe, İngilizce ve Fransızca sunduğu platformu yalnızca Türkiye’de 400 bini aşkın öğrenciye ulaşmayı başarıyor. Mart 2022’de Onur Canlıtepe, Barış Sivri, Cantekin Dinçerler, Duran Cesur, Çağatay Bircan, Mehmet Çelikol, Kamil Özdağ, Ahmet Kocamaz ve Cezmi Aydoğdu gibi melek yatırımcıların katılımıyla 420 bin dolar yatırım alan Kodris, yurt dışında büyümeyi hedefliyor.

2025’E KADAR YURT DIŞI BÜYÜMESINE ODAKLANACAK
Aldıkları yatırımla yurt dışı büyümeye odaklandıklarını belirten Kodris CEO’su Koray Uzel, yakın dönemde okul öncesi ve mesleki eğitimi hedefleyen Kodris JR ve Kodris Developer ürünlerini piyasaya süreceklerini ifade ederken, ürünün İspanyolca ve Arapça olarak da kullanılabileceğini ekliyor. 1.500’den fazla basamak içeren oyunlaştırılmış müfredatıyla öğrencilerin, raporlama ve takip paneliyle ebeveyn ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına yanıt veren Kodris, eğitim alanındaki gelir dağılımı ve cinsiyet eşitsizliğinin de üstesinden gelmek istiyor. Kenya açılımıyla Afrika kıtasında faaliyet göstermeye başlayan Kodris’in felsefesinde, öğrenmeye istekli tüm öğrencilere ulaşmak var.

“AMACIMIZ EĞITIM ALANINDA DIJITAL KALKINMANIN ÖNCÜSÜ OLMAK”
Kodris olarak 2023 Ocak itibarıyla merkez ofislerini Londra’ya taşımak için çalışmaya başladıklarını belirten Kodris CEO’su Koray Uzel, “Amacımız ülke sınırlarından, gelir ve cinsiyet uçurumlarından bağımsız, eğitim alanında dijital kalkınmanın öncüsü olmak” sözleriyle Kodris’in sosyal yönünü de ortaya koyuyor. “Dijitalleşme, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın da anahtarı. Coğrafya ve diğer farklılıkları ortadan kaldırarak, problem çözmeyi bir düşünme biçimine dönüştürmek isteyen çocuklara ulaşarak dünyanın geleceğine de yatırım yapmış oluruz” düşüncesiyle 2025’e kadar tamamen yurt dışı büyümesine odaklanmayı planlayan girişim, eğitim teknolojilerinin unicorn’u olma hedefiyle, dünyanın her yerinden çocukların, 21. yüzyıl yetkinliklerini kendi dillerinde ve öğrenme seviyelerinde kazanmaları için çalışmaya devam ediyor.