Kodlama eğitimi ilk kez Türkiye’de

0
129

Elit Cambridge Okulları, öncülüğüyle bir ilke imza atarak, kodlama eğitimini Türkiye’ye getirdi.

Çocuklar artık bilgisayarda sadece oyun oynamak yerine;  kendi oyun ve uygulamalarını tasarlayarak, yaratıcılıklarını teknolojik ortamda deneyimlemenin heyecanını yaşıyor.

 Elit Cambridge Okulları, müfredatını algoritmik düşünce becerisini geliştiren kodlama dersleriyle zenginleştiriyor.

Kodlamanın okuma-yazma öğrenmek kadar gerekli olduğu düşüncesini eğitim yaklaşımına uygulayan Elit Cambridge Okulları;  öğrenci odaklı, yaparak -yaşayarak kalıcı öğrenmeyi teşvik eden eğitim modelini uyguluyor.

‘Bilgisayar oyununu kendin yarat’
Kodlama dersleriyle öğrenciler; teknolojide tüketen değil, üreten nesil olma yolunda ilk adımlarını atarak, code.org, kodable, tynker vb. platformlarla, algoritmik düşünme becerisini kazanıyor ve “Scatch” programlama dilini kullanarak, animasyon, bilgisayar oyunları ve interaktif hikayeler tasarlayabiliyorlar.

Elit Cambridge Okullarında Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapan Yasemin Yücesoy;  hızla değişen dünyada, teknolojik çağa ayak uyduran bilinçli nesiller yetiştirmenin önemine dikkat çekiyor ve teknolojinin sadece tüketilen değil, aynı zamanda üretilen bir şey olduğunun tüm çocuklara aşılanması gerektiğini ifade ederek, kodlama eğitimi ile öğrencilerin teknolojik becerilerinin yanı sıra, problem çözme, takım çalışması, iletişim, planlama, karar verme, kritik düşünme, yaratıcılık gibi hayatın her alanında kullanabilecekleri becerilerini de geliştirebileceklerini belirtiyor.

‘Şimdi kodlama zamanı’
Elit Cambridge Okulları; tüm dünyada 7-13 Aralık tarihleri arasında “Computer Science Education Week” kapsamında gerçekleştirilen “Kodlama Saati” etkinliğine 1. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrencileriyle katılarak, eğitim sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.

Code.org tarafından organize edilen, Microsoft, Apple, Amazon, Google gibi teknoloji devlerinin de yer aldığı birçok kuruluş tarafından desteklenen Kodlama Saati etkinliği ile öğrenciler, yazılım ve kodlamayı oynayarak deneyimlediler. Minecraft, Star Wars ve Karlar Ülkesi temalarının yer aldığı etkinlikte, seçtikleri temadaki tüm seviyeleri tamamlayan öğrencilere code.org’un kurucusu Hadi Partovi tarafından imzalı bir sertifika da verildi.

180’den fazla ülkede 10 milyon öğrenciyle gerçekleşen etkinlik ile öğrenciler kodlama ile daha yakından tanışarak keyif ve mutlulukla sertifikalarını almaya hak kazandılar.