Koç Üniversitesi öğrencileri kahveye doydu

0
61

Ministry of Coffee’nin kurucu ortağı ve SCAE eğitmeni Deniz Yıldız Düzgün, Koç Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte öğrencilerin merak ettiği sorulara yanıt verdi.

Deniz Yıldız Düzgün, 3. nesil kahve akımının kahvenizin tarladan bardağa gelişini bildiğiniz kahve anlamına geldiğini söyleyerek “Ministry of Coffee’de 13 farklı kahve çekirdeği var. Kahve çekirdeklerinin hangi bölgede, nasıl ve ne şekilde yetiştiğini, hangi aşamalardan geçtiğini biliyorum” diye konuştu.

Kahve kavurmanın gerçek anlamda profesyonellik gerektirdiğini kaydeden Deniz Yıldız Düzgün, “Kahveyi doğru şekilde kavurmak gerekiyor. Fazla kavrulduğu takdirde haşlanma gerçekleşiyor. Doğru kavurma işleminin gerçekleşmediği kahve öğütüldüğü zaman aromatik tatları vermiyor” dedi.

Kahve kavurma işlemi gerçekleştikten sonra kahvelerin dinlenmesi gerektiğini söyleyen Deniz Yıldız Düzgün “Kahvelerimiz 4 gün boyunca dinlendirilir. Kahve kavrulurken karbondioksitlerini salıyor. Bu işlem 4 gün boyunca devam ediyor. Kahvelerimiz oksijenle buluştuğu zaman gaz oranı azalıyor. Kahvenin oksijenle buluşma süresinin uzamaması gerekiyor. Bu yüzden 4 gün sonra kapaklarını kapatıyoruz” şeklinde konuştu.

MOC’un hedefleri arasında global bir marka olma arzusu yattığını da sözlerine ekleyen Deniz Yıldız Düzgün, “Yakaladığımız başarı bir tesadüf değil. İşinizi severek yapıyorsanız başarı kendiliğinden geliyor zaten. Buradaki en büyük pay sevgili MOC ailesine ait” diye konuştu.