Kilo vermek için yalnız yemek yiyin

0
77

Yalnız yemek yemediğinizde çok fazla yeme riskiniz artıyor. “Madame Le Figaro”da yer alan habere göre, ABD’de yapılan bir araştırmada restoranda ya da evde başka insanlarla beraber yemek yerken aşırıya kaçma olasılığının çok yüksek olduğu belirlendi.

American Heart Association tarafından bu ay sonuçları açıklanan araştırmaya katılan 150 kişiden yüzde 60’ı restoranda gerek duyduklarından çok daha fazlasını yedi.  Oysa arabada tek başlarına yemek yiyenlerin yalnızca yüzde 30’u, ofiste yiyenlerin ise yalnızca yüzde 40’ı ihtiyacından fazla yemek tüketti.

Bunun gerekçeleri konuyla ilgili uzmanlara soruldu. İşte cevapları:

Diyetisyen Ariane Grumbach’a göre, kolayca etkilenebilen ya da iradesi zayıf insanların herkesin aldığı tatlıya hayır diyemeyeceğini belirtiyor. İster aile ister arkadaş yemeği olsun, grup etkisi kendimizi daha az dinlememize yol açıyor.

Endokronoloji uzmanı Jean-Michel Lecerf de, sosyal baskının ve eğlenceye katılım isteğinin başkalarının peşinden gitme arzusunu kuvvetlendirdiğini belirtiyor. Nitekim, son moda pizzayı tatmak isteyen bir grup arkadaşa sebze/salatayı kabul ettirmek pek de kolay olmasa gerek.

Öte yandan, hepimizin bilinç altına çocukken ebeveynlerimizin uyarısı olan “tabağındakini bitir” sözü yer etmiş durumda. Bu nedenle, doymuş olsak bile, tabağımızı silip süpürüyoruz. Ariane Grumbach, restorandayken ayrıca her halükarda parasını ödeyeceğimiz için hepsini yemeye odaklandığımızı kaydediyor. Bir arkadaş evindeyken de, karşımızdakini kırmamak için ikramlara hayır demekten çekiniyoruz.