Karadağ’da oy kullanma işlemi tamamlandı

    0
    46

    Karadağ’da yeni dönem milletvekillerini belirlemek için yapılan genel seçimdeoy kullanma işlemi tamamlandı.
    Ülke genelinde TSİ 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi, 21.00 itibarıyla sona erdi.

    Seçimi izleyen Demokratik Geçiş Merkezi’nden (CDT) yapılan açıklamada, TSİ 20.00’ye kadar kayıtlı seçmenlerin yüzde 70,9’luk kısmının oy kullandığı bildirildi.

    Ülkede kayıtlı 528 bin 817 seçmen için yurt içi ve dışında bin 207 sandık kurulurken, 81 sandalyeli Karadağ Meclisine girebilmek için bin 129 aday yarıştı.

    Resmi olmayan ilk sonuçların Devlet Seçim Kurulu (DIK) tarafından gece yarısına doğru açıklanması bekleniyor.
    Karadağ’ın Kotor, Budva, Andrijevica ve Gusinje şehirlerinde yaşayan seçmenler, genel seçimin yanı sıra yerel seçimde de oylarını kullandı.

    Viber ve WhatsApp’a erişim açıldı
    Bu arada, Karadağ Elektronik Haberleşme ve Posta Hizmetleri Ajansının (EKIP) talimatı üzerine erişimin geçici olarak engellendiği Viber, WhatsApp ve benzeri uygulamalar da iki saatlik bir kesintinin ardından yeniden erişime açıldı.

    “Darbe girişimi” iddiası
    Karadağ Başsavcılığınca yapılan açıklamada, dün akşam gözaltına alınan Sırbistan vatandaşı 20 kişinin, iktidardaki Demokratik Sosyalist Parti (DPS) Genel Başkanı ve Başbakan Milo Djukaovic’i yakalayıp, ülkede darbe yapmayı hedeflediği bildirilmişti.

    Gözaltına alınan grubun, seçim günü “terör eylemlerinde” bulunmayı hedeflediği belirtilirken, zanlılar, “organize suç işlemek” ve “terör” şüphesiyle savcılığa sevk edilmişti.